Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 29 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste Lamborghini-occasion kost minder dan Toyota Yaris

Bij Lamborghini denk je aan peperdure supercars. Toch is de goedkoopste occasion van het Italiaanse merk verrassend betaalbaar.  Sterker nog, je betaalt er minder voor dan voor een nieuwe Toyota Yaris of VW Polo.

Dat kun je van de goedkoopste Ferrari die in Nederland wordt aangeboden niet zeggen. Deze tweedehands Lamborghini die te koop staat op verkoopsite Gaspedaal.nl is dan ook nog veel lager geprijsd.

Goedkoper dan VW Polo

Voor slechts 24.500 euro pik je de occasion al op. Dat is minder geld dan een Volkswagen Polo kost en ongeveer net zoveel als een nieuwe Toyota Yaris (met een of twee opties).

Lamborghini en andere auto’s die iedereen verkeerd uitspreekt

Je voelt waarschijnlijk al aankomen dat er een addertje onder het gras zit. Nee, het gaat het niet om een schaalmodel of replica, maar helaas ook niet om een volbloed supercar van het Italiaanse merk.

Goedkoopste Lamborghini-occasion niet wat het lijkt

De Italiaan in kwestie is een Lamborghini 1R. Tja, dat is een minder bekende naam dan de Aventador, Huracán, Gallardo of Murcielago. De 1R is dan ook niet in trek bij steenrijke autoliefhebbers, maar bij hardwerkende boeren. Deze Lamborghini is namelijk een tractor.

Lamborghini 1R occasion te koop goedkoopste tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Auto Motor Classic)

Naast pijlsnelle sportwagens bouwt het Italiaanse merk ook al tientallen jaren tractoren. Deze volledig gerestaureerde 1R-occasion is dan ook een bijzonder stukje geschiedenis.

Ruzie met Ferrari

In de jaren vijftig was Lamborghini Trattori een van de grootste tractorfabrikanten van Italië. Oprichter Ferruccio Lamborghini verdiende goed met de tractorverkoop en beloonde zichzelf met verschillende sportwagens, waaronder een Ferrari.

Deze Tesla Model X-kloon kost minder dan een Volkswagen Polo

De koppelingbediening was echter niet helemaal naar wens en Ferruccio Lamborghini sprak Ferrari-oprichter Enzo Ferrari daarop aan. Hij reageerde gepikeerd en zei dat Ferruccio niets van auto’s wist en zich beter met trekkers bezig kon houden.

Dat had hij beter niet kunnen zeggen. Dit verhitte gesprek was aanleiding voor Lamborghini om supercars te gaan bouwen. Iets dat Ferruccio geen windeieren heeft gelegd. Met deze woordenwisseling creëerde Ferrari onbedoeld zijn eigen grootste concurrent.

Deze moderne BMW-occasion is véél goedkoper dan hij lijkt

 

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.