Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 28 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze moderne BMW-occasion is véél goedkoper dan hij lijkt

BMW is een begeerlijk Duits premiummerk. Wil je met een nieuwe 3-serie de dealerdeur uitrijden, dan ben je minimaal 52.249 euro kwijt. De vorige generatie BMW 3-serie pik je echter als occasion voor verrassend weinig geld op.

We hebben het dan over de nog altijd erg strak en modern ogende F30-generatie. Deze kwam in 2012 op de markt en werd in 2019 vervangen voor de huidige, zevende generatie BMW 3-serie.

Betaalbare occasion

Omdat we de exemplaren met bijzonder hoge kilometerstanden liever mijden, zetten we de limiet op 200.000 kilometer. Daarnaast vinken we enkel hybride- en benzinevarianten aan, omdat diesels voor de meeste autokopers niet interessant zijn.

BMW 3-serie 316i 318i 320i occasiont tweedehands auto F30
(Afbeelding: Autowereld / Occasion Centrum Ede)

Opvallend genoeg vind je BMW 3-serie-modellen die aan deze eisen voldoen al vanaf minder dan 10.000 euro. Een behapbaar bedrag voor een tweedehands auto die toch aanzienlijk prijziger oogt.

Motoren in de BMW 3-serie

Hoewel de Duitse autobouwer bekend staat om zijn krachtige zescilinders, vind je voor dit prijspunt geen occasion met zes-in-lijn onder de kap. Het zijn voornamelijk 316i-modellen die voor ongeveer tien mille worden aangeboden. Deze hebben een 1.6-liter viercilinder met 136 pk in het vooronder. Na de facelift in 2015 werd de BMW 3-serie in de basis als met 1.5-liter driecilinder geleverd in de 318i.

BMW 3-serie 316i 318i 320i occasiont tweedehands auto F30
(Afbeelding: Autowereld / Occasion Centrum Ede)

Als je bereid bent iets meer te betalen, kun je ook een 320i kopen. Deze heeft dezelfde 1.6-liter vierpitter als de 316i aan boord, maar het vermogen is opgekrikt tot 170 pk. Daarmee kom je net iets vlotter vooruit.

Opties aan boord van de tweedehands auto

De BMW 3-serie is een goed sturende occasion die als sedan, ruime stationwagen en zelfs als hogere GT-uitvoering werd geleverd. Welke features je aan boord vindt, hangt deels af van hoe enthousiast de eerste eigenaar door de optielijst scrolde. In veel gevallen vind je leren bekleding, stoelverwarming, cruise control, climate control en allerlei andere gemakken aan boord. Liever een nóg decadentere BMW-occasion? Check dan deze spotgoedkope 7-serie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.