Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

007-baas over nieuwe James Bond: ‘Weerspiegeling van deze tijd’

Nee, de nieuwe James Bond staat niet voor de deur. Producente Barbara Broccoli heeft een ontnuchterende update over de nieuwe volgende gedeeld.

Begin november gaat 007: Road to a Million van start op Amazon Prime Video, een gloednieuwe James Bond-show met Brian ‘Logan Roy‘ Cox in de hoofdrol.

James Bond: nog een lange weg te gaan

Helaas gaat het om een reality-serie, een spelprogramma, maar desalniettemin levert de resulterende promotie meer nieuws op over de volgende Bond-film.

Helaas hebben we het dan niet over goed nieuws. Het is alweer twee jaar geleden dat No Time to Die uitkwam, maar de opvolger van Daniel Craig is nog steeds niet in zicht.

Daniel Craig Barbara Broccoli 007 James Bond
Daniel Craig samen met Barbara Broccoli (Afbeelding: AFP / Tobias Schwarz)

Barbara Broccoli, de producente achter de filmfranchise, werd door The Guardian geïnterviewd over Road to a Million. Gelukkig kon de Britse krant het ook niet laten even naar de eventuele nieuwe James Bond-film te vragen.

“We hebben nog een lange weg te gaan voor we James Bond opnieuw hebben uitgevonden voor het volgende hoofdstuk”, aldus de 63-jarige producer. Ze voegde daaraan toe dat de executives “nog niet eens begonnen zijn” met het proces van het moderniseren van de langlopende franchise.

‘Weerspiegeling van deze tijd’

Damn. Alle geruchten en speculatie ten spijt, staat de nieuwe James Bond-film dus waarschijnlijk nog niet eens in de startblokken. Als de producenten al stiekem een stuk verder zouden zijn, dan waren de antwoorden van Broccoli waarschijnlijk vager of ontwijkender geweest zijn.

Maar dat er een hoop gaat veranderen na Daniel Craig, is wel duidelijk. De producente benadrukt tegenover The Guardian namelijk dat de volgende film zou moeten weerspiegelen hoe de wereld is veranderd in de twee decennia sinds Craig werd aangekondigd als de zesde 007.

Ze geeft GoldenEye als voorbeeld: “Toen zei iedereen, ‘de Koude Oorlog is voorbij, de muur is gevallen, James Bond is dood, 007 is niet meer nodig, er is nu wereldwijde vrede en er zijn geen schurken meer.’ Man, wat zaten ze toen fout!”

Belangrijke herijking

Maar daardoor is het dus wel nodig om met elke nieuwe acteur het iconische personage te vernieuwen, te moderniseren. Het is immers het startschot voor hopelijk bijna twee decennia aan nieuwe 007-films, al helemaal als de producenten dit keer inderdaad voor een jongere Bond gaan.

Met Craig “wilden ze zich richten op hoe een held uit de 21e eeuw eruit zou zien”.

Ze voegde eraan toe: “Daniel Craig gaf ons de mogelijkheid om het emotionele leven van het personage te ontginnen, ook de wereld was daar klaar voor. Ik denk dat deze films de tijd weerspiegelen waarin ze zich bevinden, en er ligt een lange, lange weg voor ons om het opnieuw uit te vinden voor het volgende hoofdstuk en daar zijn we dus nog niet eens mee begonnen.”

Maak je geen zorgen over focus

Helaas. Broccoli geeft wel aan te hopen dat Road to a Million “een leuk ding was om in de tussentijd te doen” en hopelijk zal helpen om de honger van fans naar de franchise te stillen.

Maar, “onze focus ligt op het maken van speelfilms. Als we aan een Bond-film beginnen, hebben we daar drie of vier jaar onze volledige aandacht voor nodig, dus dat is onze focus,” stelt de Bond-producente fans gerust.

En wij, de fans? Wij zullen nog langer geduld moeten hebben dan we na No Time to Die waarschijnlijk hadden verwacht. Ach, gelukkig kun je vandaag nog één van de beste Bond-avonturen van de afgelopen jaren in huis halen. Inclusief een bijzondere rol voor Koning Charles!

The Guardian

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.