Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix and thrill: lugubere nieuwe true crime-docu scoort direct

Het werd wel weer eens tijd voor een goede true crime-documentaire, dachten we zo. Netflix blijkt op de achtergrond met ons mee te denken en lanceerde begin deze maand Worst Roommate Ever.

Netflix heeft een goede historie met true crime-documentaires. Dat begon met Making a Murderer (2015), een van de eerste grote monsterhits van de streamingdienst. Er kwamen al snel meer bij en inmiddels staat Netflix er vol mee. In dit artikel lees je onze top 7. De laatste in dat rijtje, het massaal bekeken Tiger King, dateert alweer uit 2020.

Worst Roommate Ever op Netflix

Worst Roommate Ever is iets anders dan de true crime-documentaires in onze top 7. Waar in die docu’s de focus op één case ligt, behandelt deze nieuwe serie per aflevering een nieuw angstaanjagend verhaal.

De naam van de Netflix-documentaire verraadt de inhoud al; ziekelijke huisgenoten staan centraal in Worst Roommate Ever. Zo gaat aflevering 1 een over een op het oog vriendelijke vrouw, die een pension voor minder welgestelden runt. Maar daaronder schuilt een duister motief. En zo zit Worst Roommate Ever vol gewelddadige oplichters en ijskoude moordenaars.

Direct in de top 10

Netflix lanceerde de angstaanjagende serie op 1 maart 2022, en Nederlandse abonnees blijken er massaal op af te stemmen. Alleen Vikings: Valhalla, Inventing Anna en One of Us Is Lying scoren op dit moment beter dan de nieuwe true crime-documentaire.

Worst Roommate Ever bestaat uit vijf afleveringen en is nu te zien op Netflix.

Only Murders in the Building

Ben je meer een Disney Plus-persoon, en hou je het liever iets luchter wat betreft true crime? Check dan Only Murders in the Building, een heerlijke komedieserie over drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaad. Selena Gomez speelt een glansrol in deze serie, die hoog scoort op zowel Rotten Tomatoes als IMDb als Metacritic.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.