Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze misdaadserie over tieners is een grote hit op Netflix

De serie One of Us Is Lying, gebaseerd op de gelijknamige roman, wordt in Nederland massaal bekeken op Netflix. Het mysterie over tieners in een klaslokaal staat op nummer 3 in de top 10 meest bekeken films en series van dit moment.

Series over tieners doen het goed de laatste jaren. Denk aan Stranger Things, Cobra Kai, Dickinson en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nieuw in het rijtje is One of Us Is Lying, waarvan het plot al bekend is.

One of Us Is Lying op Netflix

Een slimme nerd, een atleet, een populaire meid, een crimineel en een hopeloos geval moeten in de Netflix-serie allemaal nablijven in een straflokaal. Die ervaring is velen van ons niet vreemd, dus op zich niets bijzonders. Behalve dat er vijf personen naar binnen gaan en er maar vier levend uitkomen. Niet iedereen spreekt de waarheid en dus moet er iemand liegen. Maar wie? One of Us Is Lying is een vertolking van het populaire boek van schrijfster Karen McManus.

Het boek One of Us Is Lying ( In het Nederlands: Een van ons liegt) werd bekroond met een rits aan awards en stond maar liefst 129 weken in de bestsellerlijst van The New York Times. Je kon er dus vergif op innemen dat de Netflix-serie ook zou scoren. Sinds 18 februari is de verfilming, die overigens iets afwijkt (link: SPOILER) van het boek, te streamen. Inmiddels staat de serie stevig verankerd in de top 10 best bekeken films en series.

Hoe wordt de serie beoordeeld?

Veel kijkers is één ding, maar hoe wordt de Netflix serie beoordeeld? Welnu, bovengemiddeld. Op Rotten Tomatoes heeft One of Us Is Lying een score van 89%. Dat is erg hoog. IMDb is iets zuiniger met een 6,9.

Spelen er dan nog bekende acteurs mee in de Netflix-serie? Nou, voor de liefhebbers van Cobra Kai wel. Zo maken Annalisa Cochrane (Yasmine in Cobra Kai) en Barrett Carnahan (de jonge John Kreese in Cobra Kai) deel uit van de cast.

One of Us Is Lying is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.