Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin schiet omhoog: één van de grootste sprongen sinds 2020

Terwijl de beurzen door de oorlog in Oekraïne omlaag kukelen, maakt Bitcoin een relatief grote sprong naar boven. De koers van de digitale munt schoot op de laatste dag van februari 2022 met omhoog en maakte een van de grootste sprongen in twee jaar tijd.

Niets zo volatiel en onvoorspelbaar als Bitcoin, en cryptocurrencies in het algemeen. Waar in oktober 2021 nog record na record werd gebroken, zakte de digitale munt niet veel later naar een diep dal. Tijden lang schommelde de koers, maar sinds de laatste dagen, met 28 februari als grootste uitschieter, gaat de grafiek weer steil omhoog.

Bitcoin schiet omhoog op 28 februari 2022

Bitcoin startte gisteren met een koers van 33.667,50 euro en eindigde op 38.689,75 euro. Dat is een groei van meer dan 14 procent en dat kwam in de afgelopen twee jaar maar drie keer eerder voor.

En de groei lijkt door te zetten. Op het moment van schrijven (1 maart 2022, 12.20 uur) staat de koers van Bitcoin op 39.601,10 euro. Dat is 44.233,70 dollar. Ja, dit begint weer serieuze vormen aan te nemen, maar een duidelijke verklaring voor de plotselinge groeispurt is moeilijk te geven. Wel is het opvallend dat de meest succesvolle dagen van Bitcoin in de afgelopen twee jaar allemaal plaatsvonden in februari of maart.

Maand sluit af met een EMA boven de 21

Ook nog een interessant feit: de maand sluit af met een EMA (exponential moving average) van boven de 21. Lees in dit artikel wat die indicator precies inhoudt. Komt er dan toch weer een bear market aan?

⚠️ Zoals gezegd: Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn zeer volatiel en onvoorspelbaar. Investeren brengt financiële risico’s met zich mee, er verliezen meer mensen geld met crypto dan dat ze ermee verdienen. Raadpleeg voordat je gaat investeren altijd meerdere mensen die verstand van van zaken hebben. En beleg alleen met geld dat je kunt missen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.