Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nog een paar euro’s te gaan: aftellen tot Bitcoin-record

Eerder deze week voelde je het al aankomen: Bitcoin is op ramkoers en op weg naar een record. Nu zijn er nog een paar euro’s te gaan om de hoogste waarde ooit te bereiken.

Waar dit gaat eindigen? Daar hebben experts, criticasters en investeerders verschillende meningen over. Scrol naar beneden voor de

Aftellen naar Bitcoin-record

De waarde van de Bitcoin is vanochtend (20 oktober) licht gestegen en nadert dus de waarde van een nieuw record. Vermoedelijk is de crypto der crypto’s nu extra in trek, doordat in New York sinds gisteren het eerste beursgenoteerde investeringsfonds wordt verhandeld dat de koers van de belangrijkste cryptomunt volgt. Beleggers kunnen met een zogeheten exchange-traded fund (ETF) profiteren van waardestijgingen. Daarvoor hoeven ze de digitale valuta niet per se te kopen.

Rond 11.00 uur (Nederlandse tijd) was een Bitcoin ruim 64.000 dollar waard. De recordwaarde van 64.870 dollar (zo’n 56.000 euro) werd in april bereikt. De digitale munt steeg volgens CoinMarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt, de afgelopen 24 uur met zo’n 3 procent. En de crypto won de afgelopen zeven dagen 17 procent aan waarde.

Voorspellingen van de waarde op korte en lange termijn

De afgelopen weken is de koers van de bitcoin aan een flinke opmars bezig, nadat die eerder nog onder de 40.000 dollar zakte. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de bitcoin meer dan verdubbeld.

De grote vraag is dan ook waar gaat dit gaat eindigen. Eerder somden we al eens wat voorspellingen van investeerders, experts en criticasters op. Op korte termijn is het interessant om te zien wie gelijk hadden, op lange termijn zijn er duizelingwekkende bedragen voorspeld. Bekijk hier het overzicht, waarbij verschillende mensen de waarde van Bitcoin op niet eens zo heel lange termijn zien stijgen naar 1 miljoen dollar. Op het moment van schrijven is dat 860.325 euro.

Wil je aftellen tot het nieuwe record? Check hier de realtime koers van Bitcoin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.