Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino teast nieuw project en het is niet zijn laatste film

Goed nieuws voor fans van Quentin Tarantino. Hij komt met een nieuw project, maar het is niet zijn laatste tiende film. Daarnaast sluit hij Kill Bill 3 niet uit.

Quentin Tarantino heeft al meerdere malen geopperd dat hij maximaal slechts tien grote films helemaal zelf wil regisseren. Met Once Upon a Time in Hollywood staat de teller inmiddels op negen. Ieder project kan dus zijn laatste film zijn, maar de regisseur gaat creatief met zijn belofte om. Zo zijn er geruchten over een nieuw boek of een serie. “Maar eerst wil ik een comedy maken.”

Quentin Tarantino wil meertalige spaghettiwestern

Als je de films van Quentin Tarantino een beetje kent, dan weet je dat hij geobsedeerd is door filmgeschiedenis. Verschillende klassieke genres, van gangster tot Hong Kong-cinema, komen dan ook terug in zijn films. In Django Unchained zag je zijn liefde voor de spaghettiwestern al volop terugkomen en dat genre krijgt een vervolg in zijn oeuvre.

De veelgeprezen filmmaker heeft tegenover Variety onthuld dat hij een spaghettiwestern wil maken met allerlei verschillende talen. “Het is niet zoiets als mijn volgende film. Het is iets anders, maar ik treed niet in details. Er moet in ieder geval een dikke laag spaghettiwestern in zitten. Ik kijk er naar uit het te schieten, want het wordt heel leuk. Ik wil het maken in de spaghettiwestern-stijl waarin iedereen een andere taal spreekt. De Mexicaanse Bandido is een Italiaan, de held is een Amerikaan, de slechte sheriff is een Duitser, het Mexicaanse saloonmeisje is Israëlisch. Iedereen spreekt in een andere taal”, aldus Quantin Tarantino, die verder vaag blijft over het project.

Kill Bill 3 zijn tiende grote film?

Goed, dan dat gedoe over zijn tiende en tiende en laatste film, ooit door de regisseur zelf in de wereld gebracht. De films die Quentin Tarantino regisseerde zijn tot nu toe Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), het tweedelige Kill Bill (2003/2004), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009), Django Unchained (2012), The Hateful Eight (2015) en Once Upon a Time in Hollywood (2019).

Uma Thurman en Quentin Tarantino tijdens de opnames van Kill Bill 3, nieuwe film, western, laatste
Quentin Tarantino sluit Kill Bill 3 niet uit, maar eerst komt er een spaghettiwestern (Afbeelding: Miramax / Everett Collection)

De spaghettiwestern in meerdere talen is niet zijn laatste film, godzijdank. Daarover doet Quentin Tarantino sowieso nog geen uitspraak. Wel maakt hij fans gek door een vervolg op een van zijn meest succesvolle films niet uit te sluiten. “Kan het Kill Bill 3 zijn?”, vroeg een reporter van Variety. “Waarom niet?”, aldus de regisseur. Wordt vervolgd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.