Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Coming of age-serie Dickinson is de grote hit van Apple TV+

Het zal je als Manners-lezer niet zijn ontgaan dat Apple TV+ beschikbaar is en dat er sinds 1 november een hele reeks originals te zien is. Waar het meest verwacht werd van The Morning Show en See, krijgt Dickinson de lof.

Het coming of age-genre is de laatste jaren razend populair geworden onder liefhebbers van series en films. Series als Sex Education , How To Sell Drugs Online (Fast) en 13 Reasons Why zijn massaal gestreamd. Fans van dit genre kunnen nu bij Apple TV+ terecht voor de serie Dickinson.

Apple TV+ scoort met coming of age-serie Dickinson

Dickinson is een coming of age-serie over de knellende banden van de samenleving, genderrollen en gezin. Dit alles zie je door de ogen van de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson, die in de 19e eeuw een nieuw tijdperk in de Amerikaanse poëzie inluidde: het modernisme. De hoofdrol wordt op briljante wijze vertolkt door Hailee Steinfeld, die voor deze serie bekender was als zangeres dan actrice. De rest van de cast bestaat uit onder anderen Jane Krakowski, Toby Huss, Adrian Blake Enscoe, Anna Baryshnikov en Ella Hunt.

Lovende reviews, uitzinnig publiek

Waar de reviews van Apple TV+ Original See nogal tegenvielen, scoort Dickinson onverwacht hoog. Zo opent de coming of age-serie op Rotten Tomatoes met een 73 procent score op de Tomatometer en een Average Audience Score van 92 procent. “Briljante tienerseries als deze zijn bestemd voor onsterfelijkheid”, schrijft Joyce Slaton van Common Sense, die de serie vijf sterren geeft. “Hailee Steinfeld verheft het personage, zoals het hoort. De grappige en droevige parallellen tussen de 19e eeuw en de moderne tijd zijn helder en op unieke wijze verteld. Geweldige cast”, schrijft Rotten Tomatoes-gebruiker Carmen A. Lees hier alle reviews van filmcritici en het publiek.

Seizoen 1 van Dickinson bestaat uit 10 afleveringen, die nu allemaal te zien zijn op Apple TV+.

? Check ook: 5 redenen om ‘How To Sell Drugs Online (Fast)’ op Netflix te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coming of age-serie Dickinson is de grote hit van Apple TV+
Sluiten