Dennis Mons
Dennis Mons Formule 1 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Williams onthult in Miami de tofste Formule 1 livery van dit seizoen

Formule 1-team Williams heeft een unieke, kleurrijke livery getoond in aanloop naar de race in Miami, South Beach van dit weekend.

Williams Racing is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse kunstenaar Surge en heeft de livery van de wagen een graffiti-tintje gegeven.

Schreeuwlelijke F1?

Williams toonde de FW14 met een uniek ontwerp afgelopen week in Miami tijdens een event dat werd bijgewoond door CEO en teamleider Jost Capito. Ook waren de Williams-coureurs Alex Albon en Nicholas Latifi aanwezig.

F1 Williams Racing
(Afbeelding: Williams Racing)
F1 Williams Racing
(Afbeelding: Williams Racing)
F1 Williams Racing
Old school graffiti. (Afbeeldingen: Williams Racing)

Formule 1-kunstwerk

Helaas gaat deze (naar onze mening prachtige) Formule 1-auto niet de baan op. Het project van Sergio J. Quinonez (Surge) moet gezien worden als een kunstproject. Zo heeft hij veel cartoon-achtige beelden gebruikt en de W van Williams omgedraaid, met een knipoog naar Miami. Daarnaast gebruikt hij een typische graffiti-stijl en levendige kleuren.

Het is niet de eerste keer dat een graffiti-artiest een Formule 1-wagen heeft mogen aanpassen. Zo pakte artiest Jisbar een bolide aan ter ere van Ayrton Senna. De ene kant van de wagen is voorzien van klassieke livery’s waarmee de Braziliaan reed en de andere kant van de wagen heeft de iconische Marlboro- en McLaren-kleuren. De staart is voorzien van een prachtige zwart met gouden Lotus-livery.

F1
(Afbeelding: Jisbar)

Formule 1-teams tonen wel vaker bijzondere liveries in aanloop naar een race of nieuw seizoen. Zo toonde Red Bull vol trots een zwart-witte wagen.

F1 Red Bull
Krachtige en uniek. (Afbeelding: Red Bull)

Even naar Miami

Mocht je in de buurt zijn dan is de bolide van dichtbij te bekijken. Tot en met zondag zijn de deuren van de fanzone van Williams open tot 20:00 uur.

We achten de kans echter klein dat je toevalligerwijze langs het circuit loopt dit weekend. Dan kan je natuurlijk nog altijd de race kijken op Viaplay of andere streamingservices.

Wie gaat er dit weekend winnen? Hier is wat de bookmakers ervan vinden!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.