Jeroen Kraak
Jeroen Kraak HBO Max 6 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

House of the Dragon: 5 opvallende momenten in de nieuwe trailer

HBO Max heeft een nieuwe trailer gedropt voor Games of Thrones-prequel House of the Dragon. Wat zien we precies en welke opvallende momenten heb je misschien gemist?

House of the Dragon moet voor HBO Max dé serie van 2022 worden. Er zijn hoge verwachtingen, omdat dit de eerste Game of Thrones-prequel is. Het wordt dan ook een pittige opdracht om überhaupt bij die serie in de buurt te komen, al heeft het einde het natuurlijk wel iets makkelijker gemaakt.

Opvallende momenten in de House of the Dragon-trailer

De nieuwe trailer ziet er veelbelovend uit. Wellicht begrijp je nog niet alles wat er is te zien, dus wij lichten er voor jou een aantal opvallende momenten uit.

1. Het drakenei

Al in het eerste seizoen van Game of Thrones zien we meteen de drakeneieren. Deze komen ook weer voor in House of the Dragon. In de trailer loopt Daemon Targaryen met een in de hand. Hij overhandigt deze aan Ser Otto Hightower. We hebben in Game of Thrones gezien hoe belangrijk draken kunnen zijn.

House of the Dragon: alles wat je moet weten over de personages

2. De begrafenis

Heel kort in de trailer zie je een begrafenis. De grote vraag is natuurlijk van wie er afscheid wordt genomen. Waarschijnlijk is deze van King Viserys en dat is vrij makkelijk te verklaren. House of the Dragon gaat over het gevecht van de troon en die start juist na de dood van de koning. Wel is deze begrafenis anders dan die uit Game of Thrones. Daar werd een dode koning bijgezet in de Great Sept of Baelor.

3. Twee verschillende Rhaenyra

In de serie zien we mogelijk meerdere tijdlijnen. We zien zowel een jongere Rhaenyra als een oudere versie. Mogelijk zitten er in de series dus flink wat flashbacks om het verhaal wat duidelijker te kunnen vertellen. Daarin schuilt ook meteen het verschil met Game of Thrones, want daarin zaten nauwelijks terugblikken.

4. Rickard Stark in House of the Dragon

De Starks kennen we natuurlijk al vanaf het eerste seizoen van Game of Thrones. Ook in House of the Dragon lijkt de familie een rol te krijgen. We zien hoe hij knielt voor Koning Viserys Tagaryen. Dit is overigens een andere Rickard dan die genoemd wordt in Game of Thrones en vermoord werd door de Mad King. De gebeurtenissen in House of the Dragon spelen zich namelijk ver daarvoor af.

House of the Dragon Game of Thrones prequel
Paddy Considine als koning Viserys Targaryen (Afbeelding: HBO Max)

5. De terugkeer van de Valyrian steel dagger

De Valyrian steel dagger is een van de bekendste wapens uit Game of Thrones. Nu is deze terug in House of the Dragon. Het wapen heeft natuurlijk een flinke historie. Zo werd het eerst gebruikt om te proberen om Bran Stark te vermoorden nadat hij Jaime en Cersei betrapte. De dolk startte daarnaast de War of the Five Kings en we zagen natuurlijk hoe Arya hem gebruikte. Nu heeft Alicent Hightower het wapen in bezit. Zij is de dochter van Hand of the King Ser Otto Hightower.

Hoe het allemaal verder gaat zien we vanaf 21 augustus. Dan begint de serie op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.