Dennis Mons
Dennis Mons Tech 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Whatsapp lost grote frustratie op met brug tussen Android en iOS

Techbedrijf WhatsApp heeft het overstappen van Android naar iOS een stuk makkelijker gemaakt. Het proces is nog niet vloeiend, maar wel interessant.

Bijna iedereen weet hoe tergend het kan zijn om van Android over te stappen naar iOS van Apple en vice versa. WhatsApp hoopt met een bètaversie in ieder geval gebruikers gerust te stellen dat berichten niet ineens verdwijnen.

WhatsApp van Android overzetten op iOS

Het bedrijf heeft sinds gisteren een update uitgebracht onder een bèta-lancering. Het kan zijn dat het niet helemaal vlekkeloos werkt, dus een back-up wordt door ons aangeraden.

whats app Apple onthult nieuwe iPhone 13 en meer: de 6 grootste aankondigingen
📱 (Afbeelding: Apple)

Er zijn ook wat stappen die je moet nemen in je instellingen van je iPhone of zelfs je Apps en Data-overzetpagina als je een nieuwe telefoon of tablet hebt. Hierin kan je precies aangeven welke data je (waaronder telefoonnummers, foto’s, et cetera) op je telefoon wil zetten.

Geen paniek over instellingen

Wanneer je WhatsApp opent op je iPhone zou het automatisch een prompt moeten geven, zodat je weet welke info je van je Android-apparaat op je iOS-apparaat wilt zetten. Het intrigerende is ook dat je data niet zomaar de open wereld invliegen, want die zijn namelijk versleuteld.

Als je inlogt met je gegevens zijn alle berichten, chat en groepen overgezet naar je iPhone. Zie het als een dubbele back-up, en je kunt zelf aangeven welke informatie je mee wil nemen naar het nieuwe platform. Maar, zoals het bedrijf stelt, is al die data beveiligd.

Alle apps die je fijn vindt

Het nieuwe proces stopt niet bij alleen WhatsApp. De overstap betekent ook dat de meeste apps die je gebruikte op Android verschijnen op je nieuwe iPhone, wellicht zelfs op je nieuwe locksreen. Het zijn dan wel icoontjes, maar door te dubbelklikken download je ze meteen. Het is wel handig om al je log-ins te weten, want die worden niet meegenomen.

Het zijn kleine stappen die grote technologiebedrijven maken, maar het maakt ons leven in ieder geval een stuk makkelijker. En anders hebben we nog John Oliver die het er zijne van vindt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.