Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 10 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het wagenpark Nick Kyrgios: gifgroene Tesla en pijlsnelle auto’s

De Australische tennisser Nick Kyrgios pakt op Wimbledon 2022 zeker meer dan een miljoen aan prijzengeld. Daar kan hij een aantal mooie auto’s van kopen, die hij kan toevoegen aan zijn toch al imposante wagenpark.

Voor het eerst in zijn loopbaan haalde Kyrgios afgelopen week een finaleplaats in een Grand Slam. Een grote stap in de carrière van de enfant terrible, die met deze sneakers de organisatie van Wimbledon op de zenuwen joeg.

Het wagenpark van Nick Kyrgios

In zijn wagenpark staat onder meer een gifgroene en in de ogen van veel autoliefhebbers foeilelijke Tesla. Verder een pijlsnelle Amerikaan en Japanner.

1. Dodge SRT Demon

De duurste auto in het wagenpark van Nick Kyrgios is een Dodge SRT Demon. Dit is al de tweede Demon die hij in zijn bezit heeft. De eerste vouwde hij om een paal heen.

Een jaar later liet hij alweer zijn nieuwe SRT zien. De Amerikaan heeft 808 pk (840 pk wanneer er meer dan octaan 100 – racebenzine – is getankt). Dit vermogen komt voort uit een 6.2 liter V8-motor voorzien van supercharger. Naast veel vermogen zorgt deze grootste supercharger die ooit op een productievoertuig is geschroefd (2,7 liter inhoud), voor een gigantisch gejank tijdens het rijden.

Het wagenpark van Joe Biden: mooie auto’s waar hij niets aan heeft

Van 0 naar 60 mijl per uur (96 kilometer per uur) sprint de bolide in 2,3 seconden. Het versnellen stopt pas net voor de 340 kilometer per uur. De Dodge SRT Demon is met deze specificaties de snelst accelererende productieauto ter wereld. De prijs van deze wagen loopt richting een ton.

2. Gifgroene Tesla Model X

Om het verbruik van 14,7 liter per 100 kilometer van de Dogde te compenseren, rijdt Nick Kyrgios een Tesla Model X. Hoewel deze EV normaal gesproken niet echt meer opvalt, kun je deze elektrische auto niet missen op de parkeerplaats.

De letterlijke vergroening van zijn wagenpark heeft 463 pk en kan tot maximaal 450 kilometer rijden. De nul-naar-honderd-sprint legt de Tesla in 3,8 seconden af. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

3. Nissan GT-R

Nick Kyrgios kiest niet voor alleen maar Amerikanen in zijn wagenpark. Ook is er ruimte voor een echte Japanse cultheld: de Nissan GT-R.

wagenpark, tennisser, Nick Kyrgios
(Afbeelding: Nissan)

Onder de motorkap ligt een 3.8 liter V6-motor met een vermogen van 55 pk. Vanuit stilstand sprint de Nissan in 2,8 seconden naar 100 kilometer per uur. De top bereikt de wagen pas bij 315 kilometer per uur.

De auto’s van Lionel Messi

Lionel Messi heeft een nog indrukwekkender wagenpark dan Nick Kyrgios. Check zijn bizarre oldtimer en peperdure auto’s hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.