Redactie
Redactie Uncategorized 22 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom vrouwen vreemdgaan… Volgens 46 vrouwen!

Als je aan iemand vraagt wat het ergste is wat een partner kan doen, dan zal het gros antwoorden met: “Vreemdgaan”. Nou staan mannen in het algemeen bekend als de boosdoener, maar ook vrouwen kunnen er wat van. Maar wat is voor hen de motivatie? 

Alicia Walker, een onderzoeker aan de Missouri State University, zocht het uit. Ze ging met 46 vreemdgaande vrouwen in gesprek om ‘de waarheid’ te achterhalen. Hoewel ze een paar open deuren had verwacht, bleek het tegendeel waar.

Uit de gesprekken werd duidelijk dat vreemdgaande vrouwen in het algemeen niet zoeken naar emotionele steun of simpelweg verliefd worden op een andere man. De reden waarom ze vreemdgaan blijkt basaal: ze zoeken een man die hun seksueel uitdaagt.

Alicia: “Alle vrouwen waren zeer praktisch ingesteld en hielden er een scherpe methodiek op na. Sterker nog: zelden maakten ze de keuze op basis van karakter… Niet echt iets wat je verwacht van een vrouw.”

Een feest tussen de laken, meer niet

De vrouwen zochten niet naar liefde bij een andere man, want geen van hen zei geen liefde meer voor hun eigen partner te voelen. Ze zochten simpelweg een manier om op seksueel gebied aan hun trekken te komen. Wel beleefden ze het vreemdgaan als een daad van kracht en vrijheid.

 

“De vrouwen die ik sprak gingen niet vreemd om wraak te nemen, wilde ook niet ‘gezien’ worden door hun man en zochten geenszins een manier om hun huwelijk te breken. Geen van die zaken blijkt voor deze vrouwen een motivatie.”

In alle gevallen werd wel duidelijk dat de vrouwen geen seks meer met hun partner hadden of stond het seksleven op een waakvlammetje. “De algemene tendens onder de vrouwen was duidelijk: als ze geen seksuele uitweg zochten, was de kans groter dat ze hun partner zouden achterlaten. Dus liever vreemdgaan, dan alle ellende die uit een breuk voortvloeit onder ogen komen.”

Vreemdgaan is hard werken

De vrouwen ervoeren het vreemdgaan als hard werken, vooral omdat ze zeer zorgvuldig waren in het verbergen van hun tweede leven. Ook deelden ze maar wat graag met Alica dat het vreemdgaan ook een aantal pluspunten kent.

“Het maakten ze meer relaxt, minder gestrest en zorgden voor minder spanning in hun relatie. Alle 46 vrouwen voelde een bepaalde vorm van frustratie bij hun partner, door het uitblijven van een seksuele connectie. Door het ‘seksprobleem’ op te lossen, voelden ze zich meer de vrouw en moeder die ze wilden zijn.”

Is vreemdgaan daarom maar een goed idee? Nee, zeker niet. In dit artikel delen we tips, waarmee je jouw behoeftes tot het rijden van een scheve schaats kunt oplossen.

Business Insider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.