Mitchell Rietveld
Mitchell Rietveld Liefde & Seks 7 sep 2017

Vreemdgaan, wat doe je eraan? Wij hebben wat tips

Vreemdgaan, iets waar we vaak mee in aanraking komen. Alleen al in ons hoofd. En laten we eerlijk zijn: het gebeurt (te) vaak. Zowel mannen als vrouwen maken zich er schuldig aan. En waarom? Lust? Wraak? Angst? Alcohol? Het maakt niet uit wat de reden is, vreemdgaan is vreemdgaan. En nergens goed voor.

Vroeger was de grens tussen trouw en ontrouw zeer duidelijk. Je wist wanneer je op het pad naar vreemdgaan zat en zeker wanneer je het bewandelde. Tegenwoordig is dat stukken minder. Met de komst van social media komt men steeds sneller (en meer) in ‘contact’ met anderen. Dit zorgt er mede voor dat relaties sneller tot stand komen, maar ook weer sneller worden verbroken.

Online kwamen we een artikel tegen geschreven door Mark Kinny (financieel adviseur bij echtscheidingen), waarin hij tips verschaft voor het voorkomen van vreemdgaan. We herkenden zijn visie en besloten zijn kennis met onze kennis te bundelen, om een lijst ‘how-not-to-cheat‘ op te stellen:

Voorkom door niet te beginnen

Klinkt cliché, maar zonder relatie kun je niet vreemdgaan. Veel mensen beginnen een relatie met een persoon die ze (nog) niet goed kennen. Uiteraard leer je elkaar pas echt kennen wanneer je een relatie met elkaar hebt. Helaas is er vaak iets anders aan de hand: men begint een relatie, omdat ze het alleen zijn zat zijn. Ze voelen een gemis aan liefde. Hebben hier behoefte aan en beginnen daarom maar een relatie met een ‘oké-persoon’. Oprechte liefde speelt in dit type situatie een kleine rol. En dat gemis van verliefdheid zorgt ervoor dat de verleiding tot vreemdgaan niet ontkracht wordt, maar juist groter wordt.

Laat weten dat je een vriendin of vrouw hebt

Of het nu via je status (vrijgezel of in relatie met) van je social media is, of dat je het simpelweg vertelt aan de persoon die je in de verleiding kan brengen: laat weten dat je bezet bent. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat men niet (zo snel) op jou afstapt. Zeker niet als het niet voor vriendschap is bedoeld. Ten tweede zorgt het ervoor, dat als het contact er dan toch is, zij geen stappen neemt om je te verleiden (tenzij ze een jaloers type is, maar die is het vreemdgaan al helemaal niet waard).

Leuk detail: wanneer een vrouw weet dat je een vriendin hebt (waar je gek op bent), krijgen de complimenten die je haar geeft daadwerkelijk betekenis. Puur omdat ze weet dat je die niet geeft om haar te ‘verleiden’. Je maakt haar blij en hoe mooi is dat: de bevestiging krijgen dat je een vrouw blij maakt. Dat alleen geeft al veel voldoening. Probeer het maar.

Weet wat het je oplevert

Een leuke avond? Een goede beurt? Wellicht. De kans dat je ervan geniet is klein. De kans dat de seks niet eens zo goed is, is groot. De kans dat het je spijt, nog groter. Hetgeen het je zeker oplevert is stress, koppijn en gezeur. Als het gebeurd is, is het gebeurd. Wat de reden ook was. Wat het moment ook was. Daarna begint het te knagen. Waarom heb ik het gedaan? Wat als ze erachter komt? Moet ik het haar vertellen? Hoe ga ik het haar vertellen? Je begrijpt waar we heen willen. Als je beslist het niet te vertellen, zullen de zorgen blijven. Als je het wel vertelt, ben je bang voor haar reactie. Oftewel: ellende.

Praat met elkaar

Niet iedere man is een groot fan van ‘over-zijn-gevoelens-praten’, maar puntje bij paaltje levert dit, zowel voor jou als haar, het meeste op. Wees altijd eerlijk. Zo leer je elkaar het beste kennen en weet je of het waard is voor elkaar te gaan. Praat ook over jullie seksleven en met name over jullie seksuele behoeften. Als jullie voor elkaar gemaakt zijn, zal dit jullie seksleven alleen maar tot een hoger niveau brengen. En als de seks goed is, wordt de behoefte aan iemand anders een stuk minder. Het is geen hogere wiskunde.

Heb een affaire… met je partner

Deze tip komt van adviseur Kinney. Na dertig jaar ervaring met mensen die scheiden, weet hij dat één simpel trucje wonderen kan verrichten: in plaats van er een avond op uitgaan met iemand nieuw en anders, verras jij je partner eens met iets nieuws en anders. Laat onverwachte briefjes achter op een plek waar ze het niet verwacht. Spreek een voicemail in waarin je haar vraagt je op een onbekende plek te ontmoeten of ga samen een weekend weg. Het zal je verbazen hoe gelukkig je wordt van haar reactie. Bovendien hebben we in een eerder artikel verteld dat het vrouwen opwindt als zij op een nieuwe plek komen. We’re just saying…

Desalniettemin, het is zo: wil je vreemdgaan, dan ga je vreemd. Wil het het niet, dan gebeurt het niet. Met het bovenstaande willen we vooral duidelijk maken wat de reden kan zijn dat je vreemdgaat, je bewust maken wat het allemaal met zich meebrengt en je er even bij stil laten staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vreemdgaan, wat doe je eraan? Wij hebben wat tips
Sluiten