Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 22 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Een lange of dikke penis: wat vrouwen belangrijk vinden

De penis, de piemel, de genotstaaf of zoals de Amerikaans komiek Steve Harvey het noemt: Russel the Wonder Muscle. Het mannelijk geslachtsorgaan krijgt te pas en onpas diverse bijnamen, maar er over praten gebeurt zelden. Toch blijft de meest prominente vraag aanwezig: doet de lengte er wel toe of juist niet?

Wanneer we het hebben over het formaat van een penis, hebben we meestal de neiging om de nadruk te leggen op lengte in plaats van op dikte.

Het grote piemel-onderzoek

Dus waar ligt de voorkeur? Om dit te weten, heeft MensHealth.com honderd vrouwen in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 71 ondervraagd via SurveyMonkey, en hen allemaal uitgebreid bevraagd over hun ervaringen op dit gebied.

De enquête werd verstuurd via verschillende sociale mediakanalen, waaronder Twitter, Facebook en Instagram. (NB: omdat sommige onderzoeken aantonen dat mannen die seks hebben met mannen de neiging hebben om meer angst te hebben voor de grootte van de penis, is in dit onderzoek de steekproef beperkt tot vrouwen die seks hebben met mannen.)

 

En de winnaar is…de omtrek.

Volgens het eerder genoemde onderzoek gaf ruim 70% van de respondenten aan dat de lengte in veel gevallen niet alles bepalend is. In feite zei slechts 18% van de respondenten dat lengte het belangrijkst voor hen was. Dus als je bij de 20% hoort die zich zorgen maken dat ze te klein zijn geschapen, wees gerust: liever een kleintje die steigert, dan een grote die weigert.

Nog een opstekertje nodig? De Nederlandse man is met een gemiddelde lengte van 13.55 centimeter zeker niet klein geschapen. Sterker nog: we zijn volgens onderzoek het volk met de op een na grootste penissen. Gemiddeld genomen dus.

Size matters: slechts 12% maakt het niks uit

In feite zei 12% van de respondenten dat de lengte en omvang van de penis niet belangrijk voor hen was. Andere studies hebben vergelijkbare resultaten opgeleverd, met een UCLA en Cal State LA rapport dat 84% van de vrouwen helemaal tevreden is met de omvang en de lengte van het geslachtsorgaan van hun partners.

Uiteindelijk is “de omvang en lengte van een penis minder belangrijk dan het vermogen van de man om te luisteren naar wat goed voelt voor zijn partner.” Omtrek en grootte doen er niet toe als je geen tijd spendeert aan het voorspel en haar opwarmt “, zegt Dr. Kristie Overstreet, een psychotherapeut en klinisch seksuoloog.

Anders gezegd, als je een gigantisch derde been hebt en je draait het rond als Godzilla, in plaats van aandacht te schenken aan de behoeften van je partner, zal ze niet onder de indruk zijn.

Mens Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.