Mark Hofman
Mark Hofman Auto's & Motoren 5 mei 2020

Vijf elektrische fietsen met bovengemiddeld grote actieradius

Met een elektrische fiets leg je met groot gemak een grote afstand af. De actieradius van een e-bike is echter niet alleen afhankelijk van de accu en motor. Er komt meer bij kijken dan dat.

Het type elektrische fiets en het terrein waarover je fietst zijn belangrijke factoren voor de actieradius. Daarnaast spelen ook je eigen gewicht en de mate waarin je de pedal assist gebruikt een grote rol. Los van deze externe factoren zijn er een aantal e-bikes op de markt met een opvallend grote actieradius dankzij hun krachtige accu. Hieronder een top 5.

1. Delfast offroad elektrische fiets

Een aantal jaar geleden verscheen de Delfast e-bike op Kickstarter. Hij viel op door zijn looks (net een crossmotor), maar ook door zijn actieradius. Deze offroad elektrische fiets heeft een 3 kWh accu, waardoor de range 380 kilometer is. Even ter vergelijking: de meeste e-bikes op de markt hebben een 300 tot 700 Wh accu.

2. QWIC MN7 VV Premium

Deze e-bike ziet er uit als een doorsnee elektrische stadsfiets, maar heeft een opvallend hoge actieradius. 210 kilometer, om precies te zijn. Dit komt door de 735 Wh accu. Op deze fiets rij je niet alleen met gemak op één accu een aantal rondjes door de stad, maar fiets je ook met gemak van stad naar stad. De fietsen van QWIC worden geproduceerd in Amsterdam en zijn uitermate geschikt voor onze getrainde Nederlandse fietsbenen.

QWIC MN7 VV Premium

3. FUELL FLuid E-bike van FUELL Inc.

De FUELL Fluid E-bike is een Amerikaanse elektrische fiets met een actieradius van zo’n 200 kilometer. Dit heeft hij te danken aan twee 504WH accu’s, die dus samen goed zijn voor 1000Wh. In tegenstelling tot de eerste e-bike uit dit lijstje ziet deze elektrische fiets er heel gewoon uit; hij zou niet misstaan in de stad. In het voorjaar had dit IndieGogo-project nog niet genoeg financiële steun, maar het lijkt er nu op dat de fiets is ontwikkeld en de eerste e-bikes deze maand worden verzonden.

FUELL Fluid e-bike

4. Stromer ST3 elektrische fiets

Deze krachtige high-end elektrische fiets is er een van Zwitserse makelijk. De actieradius van deze fiets is ongeveer 177 kilometer. Dat is genoeg om van Rotterdam naar Zaandam en weer terug te rijden op een volle accu. Die accu heeft een capaciteit van 983Wh. De Stromer ST3 is geen ‘normale’ e-bike. Doordat hij een maximale snelheid van 45 kilometer per uur kan bereiken, wordt hij geclassificeerd als een zogenaamde ‘speed pedelec’. Yep, helmplicht.

Stromer TS3 speed pedelec

5. Scott Genius eRide 920

Scott staat in de fietswereld bekend om zijn sportieve (elektrische) fietsen. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat je met de Genius eRide 920 een flinke ronde door de bergen kunt fietsen. Naast hoogwaardige kwaliteitsonderdelen is hij voorzien van een 625 Wh accu. Dit is niet eens zo indrukwekkend na het zien van de e-bikes hierboven, maar de set kan worden uitgebreid met nog een extra 500 Wh accu in het frame. Met deze zogenaamde ‘range booster‘ toegevoegd heeft deze e-MTB een actieradius van meer dan 200 kilometer.

Scott Genius eRide 920

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf elektrische fietsen met bovengemiddeld grote actieradius
Sluiten