Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 6 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Anouk Hoogendijk en haar transformatie tot lingerie-godin

Waar we Rihanna zagen transformeren van zangeres tot lingerie-godin, zien we nu een vergelijkbaar proces dichterbij huis. Voormalig voetbalster Anouk Hoogendijk, onze nieuwe muze, is vandaag (6 mei) jarig en dat vieren we met een ode.

Het vrouwenvoetbal is in korte tijd razend populair geworden. De new wave met sterren als Vivianne Miedema, Lieke Martens en Jackie Groenen werd Europees kampioen in 2017. Dit jaar werd de WK-finale gehaald, die verloren ging tegen de Verenigde Staten. Wie dit allemaal net miste, is Anouk Hoogendijk, die meer dan honderd interlands speelde voor de Oranje leeuwinnen en aan de wieg stond van dit succes. In augustus 2017 werd het Nederlands Elftal Europees kampioen, nadat Anouk Hoogendijk in januari 2017 haar Oranje-tenue in de wilgen had gehangen. Letterlijk, zo te zien.

Anouk Hoogendijk en haar transformatie tot lingerie-godin

Tegenwoordig is Anouk Hoogendijk analyticus bij wedstrijden van de Oranje voetbalvrouwen en op dit moment is ze te zien in Dancing With the Stars. Maar hier richten we ons toch echt even op haar transformatie van voetbalster tot lingerie-godin. Je weet inmiddels misschien dat wij nog wel eens smijten met hyperbolen, maar hier overdrijven we geen cent. Wat ze tegenwoordig op Instagram laat zien, is van een ongekend niveau. Waar we het aan te danken hebben? Geen idee, maar hierbij een compilatie van het Instagram-account van Anouk Hoogendijk, die in 2017 door de KNVB werd benoemd als bondsridder.

Anouk Hoogendijk speelde in haar carrière bij SV Saestum, FC Utrecht, Bristol Academy, Ajax en Arsenal WFC, waarna ze weer terugkeerde naar Ajax. Voor het Nederlands Elftal speelde ze 103 interlands, waarin ze 9 keer het net wist te vinden. Op dit moment vertoont de nieuwbakken lingerie-godin haar kunsten in het dansprogramma Dancing With the Stars. Volg Anouk Hoogendijk op Instagram om op de hoogte te blijven.

? Check ook: Fajah Lourens verovert de wereld met haar ‘killer body lingerie’ van Sapph by Faya

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.