Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 6 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk geeft pasgeboren zoon bizarre naam en dit is wat het betekent

Het lijkt tegenwoordig wel een wedstrijd onder bekende mensen en sterren. Wie kan zijn kind de meest bijzondere naam geven? Kanye en Kim Kardashian kozen voor North West, Gwyneth Paltrow heeft haar dochter Apple genoemd en laten we ook Xess Xava (Van Wesley Sneijder en Yolanthe) niet vergeten. Toch moeten al deze ouders nu hun meerdere erkennen in Elon Musk.

De Zuid-Afrikaanse zakenman en oprichter van onder andere Tesla is maandag opnieuw vader geworden. De inmiddels 48-jarige Elon Musk heeft al zes kinderen uit een vorig huwelijk, maar dit is zijn eerste kind met zangeres en songwriter Grimes. De 32-jarige Canadese ster, die eigenlijk Claire Elise Boucher heet, heeft inmiddels twee jaar een relatie met de oprichter van Tesla. Het is voor haar de eerste keer dat ze moeder wordt.

Het verhaal achter een bijzondere naam

Elon Musk bracht het grote nieuws zelf naar buiten via Twitter. In eerste instantie liet hij alleen weten dat de bevalling geslaagd was en dat het goed ging met zoon en moeder, maar daar werd geen genoegen mee genomen. Volgers vroegen om foto’s van de kleine Musk en waren daarnaast vooral benieuwd naar de naam. Zoals we inmiddels wel gewend zijn van Elon Musk stelde de Tesla-baas het Twitter publiek niet teleur.

Hij deelde via Twitter onderstaande foto van zichzelf met zijn pasgeboren zoon en onthulde welke naam hij en Grimes gekozen hebben. De keuze is uiteindelijk gevallen op X Æ A-12 Musk. Ja, dat lees je goed.

X Æ A-12 is zonder twijfel de meest bizarre naam die we ooit gehoord hebben, maar er zit een idee achter. Grimes heeft inmiddels namelijk onthult hoe zij en Elon Musk tot deze naam zijn gekomen. De X staat voor een variabele (een onbekend hoeveelheid), Æ omschrijft Grimes als haar “elven spelling of Ai” en A-12 is de voorloper van de SR-17 (het favoriete vliegtuig van Grimes en Elon Musk). Creatief is het in ieder geval zeker.

Elon Musk laat flink van zich horen

Zo begint Elon Musk deze week in ieder geval een stuk beter dan hij de week ervoor afsloot. Zo zag hij de Tesla-aandelen kelderen na een aantal domme tweets, ging hij los op de “fascistische” maatregelen in Californië en kreeg hij het aan de stok met EPA.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.