Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 4 mei 2020

Elon Musk ziet Tesla-aandelen kelderen na domme tweets

Elon Musk heeft op Twitter zijn eigen glazen ingegooid. Na een paar domme tweets zag hij de aandelen van Tesla kelderen en miljarden dollars door zijn vingers glippen.

Eerst noemde hij de paniek rond het coronavirus op Twitter een ‘dumb’, maar dat was nog voordat de hel daadwerkelijk was losgebroken. Die tweet kreeg dan ook nog aardig wat bijval. Later kondigde hij aan zijn fabriek te openen om medische apparatuur te maken. En nu heeft hij zijn goede naam weer ten grabbel gegooid.

Aandelen Tesla kelderen na tweets Elon Musk

Zo’n anderhalf jaar geleden rookte Elon Musk wiet toen hij te gast was bij de podcast The Joe Rogan Experience. Hij werd vervolgens emotioneel en begon te babbelen over een elektrisch vliegtuig. Wat hij nu gerookt heeft, is nog niet helemaal duidelijk. Dat hij onzin uitsloeg op Twitter wel. “De beursprijs van Tesla is te hoog”, schreef hij op Twitter, waarna de waarde met 13 procent daalde.

Maar hiermee was het nog niet klaar. Zo te lezen nam hij nog eens een goede teug van zijn joint, om er vervolgens nog maar een tweet uit te gooien. “Ik verkoop bijna al mijn bezittingen. Een huis zal ik niet meer bezitten.” Blijkbaar rook zijn vriendin de wietdampen onder de deur van zijn slaapkamerdeur komen, want niet veel later ging de CEO van Tesla door het stof. “Mijn vriendin is boos op me.”

Na deze toch wel opmerkelijke sessie op Twitter, sloot Elon Musk af met ‘Freedom’. Vorige week noemde hij de lockdown fascistisch. Niet zo handig allemaal. Volgens BBC is de marktwaarde van Tesla met 14 miljard dollar gedaald. En nadat investeerders prompt uit het bedrijf stapten, zou er ook 3 miljard in eigen belang teniet zijn gedaan.

Elon Musk en Twitter, geen goede combinatie

Mocht je het vergeten zijn: in 2018 schreef Elon Musk op Twitter dat hij Tesla van de beurs zou halen. Daardoor steeg de koers destijds met 7 procent steeg. De SEC zei dat de informatie “onjuist en misleidend” was. De miljardair en innovator kreeg een miljoenenboete en moest daarna een jurist van het bedrijf zijn tweets laten controleren op beursgevoelige informatie. Maar dat lijkt toch weer wat versoepeld te zijn, al weten we natuurlijk ook niet wat die jurist allemaal rookt.

Reageer op artikel:
Elon Musk ziet Tesla-aandelen kelderen na domme tweets
Sluiten