Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 30 april 2020

Tesla-baas Elon Musk is ziedend en gaat los op ‘fascistische’ maatregelen

De crisis waar we nu middenin zitten heeft grote impact op de volksgezondheid, maar inmiddels ook op de economie. Veel bedrijven balanceren op het randje van de afgrond en snakken naar versoepelingen van de maatregelen. Onder wie ook Elon Musk. De grote man achter Tesla moet lijdzaam toezien hij zijn bedrijf onder grote druk komt te staan.

Elon Musk houdt graag de touwtjes in handen en wil actie ondernemen. Helaas is dat door de lockdown op dit moment praktisch onmogelijk. Dit leidt tot grote frustratie bij de Tesla-baas. Zo blijkt uit dit artikel van CNBC. Het Amerikaanse nieuwsplatform is namelijk in het bezit van audio-opnames die zijn gemaakt tijdens een conference call naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

Tesla in gevaar door ‘fascistische’ maatregelen

Hierin is te horen dat Elon Musk zich grote zorgen maakt. Door de maatregelen ligt de productie in Californië zo goed als stil. Dit is volgens de topman een groot risico voor het bedrijf. Hij roept dan ook op om de maatregelen terug te draaien zodat Amerikanen hun vrijheid weer terug krijgen. Elon Musk nam hierbij geen blad voor de mond en kwam keihard uit de hoek.

“Om te zeggen dat zij hun huis niet mogen verlaten en dat zij gearresteerd worden als zij dat wel doen, dit is fascistisch. Dit is niet democratisch, dit is geen vrijheid. Geef mensen hun verdomde vrijheid terug,” aldus Elon Musk. Ook op Twitter laat de Tesla-topman van zich horen. Hij roept op om Amerika te bevrijden en vindt dat er te veel paniek is rondom het coronavirus.

De coronacrisis komt voor Tesla op een zeer ongelukkig moment. Het automerk zat namelijk in een sterke periode. In de eerste drie maanden van het jaar steeg de omzet met 32 procent en er werd zelfs winst gemaakt. Een goede start van 2020, maar daar kwam door de crisis snel verandering in. Er kunnen minder auto’s geleverd worden, maar de kosten lopen gewoon door. Dit heeft Tesla nu al bijna 900 miljoen dollar gekost.

Elon Musk tegen corona

Hoewel Elon Musk kritisch is op de huidige maatregelen die genomen worden, ziet ook hij de ernst van de situatie. Daarom heeft de Zuid-Afrikaan besloten om ook zelf actie te ondernemen. Zo is hij begonnen met het maken van beademingsapparatuur.

Reageer op artikel:
Tesla-baas Elon Musk is ziedend en gaat los op ‘fascistische’ maatregelen
Sluiten