Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 3 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Deze gratis persoonlijkheidstest vertelt je wat je écht wil in het leven

Misschien heb je twijfels over het carrièrepad dat je hebt gekozen, weet je niet goed of je nog wel op je plek zit bij je huidige baan of heb je überhaupt geen idee wat je nou eigenlijk wil met je leven. Het kan ook dat je gewoon nieuwsgierig bent naar wat inzichten over jezelf. Wat jouw reden ook is, een gratis persoonlijkheidstest of carrièretest is dé manier om hierachter te komen.

Natuurlijk vind je ook veel fluttests op het internet waar je misschien ‘ergens wel een paar dingen uit kunt pikken’, maar er bestaan ook tests waarvan mensen onder de indruk zijn van de resultaten. De Jung-persoonlijkheidstest is daar één van.

Jung-persoonlijkheidstest

De Jung Typology Test is gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. In 1921 publiceerde Jung een boek met de titel Psychologische typen, waarin mensen in 16 verschillende persoonlijkheidstypen ingedeeld worden (vergelijkbaar met de Myers-Briggs Type Indicator-test). Het is één van ‘s werelds meest gevestigde en gerespecteerde modellen voor persoonlijkheid en gedrag.

Het is niet alleen in de psychologie een populair model, het wordt ook door veel organisaties en coaching bureaus gebruikt. Door deze test te doen krijg je meer inzicht in wie je bent, wat jouw voorkeuren zijn en wat jouw sterktes en zwaktes zijn. Aan de hand daarvan kom je erachter wat het beste bij je past als het gaat om werk of opleiding.

Aan de slag

Er zijn verschillende gratis versies op het internet van de Jung persoonlijkheidstest te vinden. Deze van Humanmetrics bijvoorbeeld. Hierbij beantwoord je 64 stellingen op een schaal van heel erg waar tot heel erg niet waar.

Doe je ‘m liever in het Nederlands? Op 123test.nl beantwoord je 28 vragen waar je uit twee antwoorden kan kiezen. Bij beide tests wordt je vervolgens ingedeeld in het Jung-typologiemodel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.