Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Is deze vernietigende flying knee nu al de beste UFC knock-out van 2021?

Wie afgelopen weekend UFC 184 alleen heeft aangezet om de Nederlander Alistair Overeem te zien, heeft een flinke fout gemaakt. Als je de televisie iets eerder had aangezet, was je namelijk getuigen geweest van misschien wel de hardste knock-out van 2021. Cory Sandhagen sloopte voormalig kampioen Frankie Edgar namelijk met een vliegend knietje.

Op papier was het gevecht tussen Edgar en Sandhagen er al eentje om enthousiast van te worden. Eerstgenoemde is een UFC-veteraan die tussen 2010 en 2012 de lightweight kampioen was. In de afgelopen jaren is hij afgedaald naar het bantamgewicht om daar nog een keer voor de titel te gaan. Om aanspraak te maken op dit titelgevecht moest hij dus eerst afrekenen met Cory Sandhagen.

Nu al de hardste UFC knock-out van 2021?

Sandhagen maakte in 2018 zijn UFC debuut en is in rap tempo naar de top geklommen. Van zijn zeven gevechten op het hoogste niveau verloor hij er slechts eentje. Deze nederlaag in de zomer van 2020 was een tegenvaller, maar hij herstelde zich een paar maanden later uitstekend door Marlon Moareas te verslaan met een spinning wheel kick. Zo wist Sandhagen zich te handhaven in de top van het bantamgewicht en mocht hij het gaan opnemen tegen UFC-grootheid Edgar.

Deze brute ‘spinning back kick’ is nu al de hardste UFC knock-out van 2020

Met een overwinning op Edgar zou Cory ‘The Sandman’ Sandhagen definitief bewijzen dat hij klaar is voor een UFC-titel gevecht. Nou, dat heeft hij gedaan. En hoe! Het gevecht was nog geen dertig seconden oud toen Frankie Edgar bewusteloos op de grond lag. De Amerikaan zag een opening, sprong op en ramde zijn knie genadeloos hard in het gezicht van Edgar.

Je kunt deze keiharde UFC knock-out in bovenstaande video bekijken. Vergeet vooral ook niet om te wachten op de replay vanuit de andere hoek. Hier zie je pas echt hoe ongekend hard dit knietje aankomt. Niet gek dat Frankie Edgar meteen out is.

Alistair Overeem

Naast dit spectaculaire UFC-gevecht tussen Sandhagen en Edgar stond er nog een top-gevecht op het programma, maar dan een paar gewichtsklassen hoger. In het zwaargewicht nam de Nederlander Alistair Overeem het namelijk op tegen Alexander Volkov. Hoe dit afliep kun je hier zien en lezen.

De 5 meest spectaculaire UFC knock-outs van de afgelopen 5 jaar

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.