Willem Leijgraf
Willem Leijgraf | LinkedIn Life 26 dec 2020

De 5 meest spectaculaire UFC knock-outs van de afgelopen 5 jaar

De Ultimate Fighting Championship staat bekend als de grootste vechtsportpromotie met de beste vechtsporters ter wereld. Een garantie voor sensationele gevechten met bijbehorende knock-outs. Een kleine greep van de meest spectaculaire knock-outs in de UFC van de afgelopen vijf jaar.

De 5 meest spectaculaire UFC knock-outs (2015-2020)

5. Holly Holm (vs Ronda Rousey, UFC 193)

Holly Holm stond in het gevecht van haar leven tegenover de populairste vrouwelijke vechter in de UFC: Ronda Rousey. De nog ongeslagen Holm was een bokser om rekening mee te houden, maar de regerend kampioen Rousey was zelfverzekerd en weinig mensen dachten dat Rousey deze partij kon verliezen. Holly Holm bewees het tegendeel.

In de tweede ronde verloor Rousey haar balans na een directe stoot, gedesoriënteerd stond ze op en werd ze verrast door een trap naar het hoofd door Holm. Het gevecht was over, Holm was de nieuwe kampioen en kreeg de prijs voor beste knockout van het jaar 2015.

4. Francis Ngannou (vs Alistair Overeem, UFC 218)

Een opkomende zwaargewicht vechter uit Kameroen maakte zijn opwachting tegen veteraan in de sport Alistair Overeem. Francis Ngannou had hiervoor voormalig zwaargewicht kampioen Andrei Arlovski verslagen in de eerste ronde via een knock-out, dus men wist dat fans vuurwerk konden verwachten.

Ngannou vestigde zijn naam op nog dominantere wijze toen hij Alistair Overeem met een uppercut in de eerste ronde op brute wijze knockout sloeg. Ngannou werd beloond met een titelgevecht, kwam bekend te staan als de gevaarlijkste zwaargewicht van de UFC en de titel Knockout van het Jaar 2018.

3. Conor McGregor (vs José Aldo, UFC 194)

Het was het grootste gevecht in de vedergewicht divisie in de geschiedenis van de UFC. Iedere liefhebber keek uit naar het gevecht tussen dominante kampioen José Aldo en interim kampioen Conor McGregor. Het titelgevecht duurde uiteindelijk officieel 13 seconden.

José Aldo ging vroeg ten aanval, maar Conor McGregor ontweek de aanval en counterde met een linkerhoek. Het licht ging uit bij de Braziliaan en McGregor was de nieuwe kampioen. De legende van McGregor werd vanaf dit punt alleen maar groter.

2. Jorge Masvidal (vs Ben Askren, UFC 239)

Jorge Masvidal werd bekend als straatvechter door de YouTube-serie Backyard Boxing en is een veteraan te noemen. In 2019 herrees de zelfbenoemde Street Jesus na een knockout overwinning tegen Engelsman Darren Till. Zijn volgende gevecht: voormalig Bellator -en One Championship kampioen Ben Askren.

De mensen die in Nederland speciaal waren opgebleven voor dit gevecht, konden snel hun bed opzoeken. Het duurde officieel vijf seconden, maar Jorge Masvidal schakelde Askren bij de start van het gevecht direct uit met een vliegende knie. De beloning: sterrenstatus, 50.000 dollar en de titel Knockout van het Jaar 2019.

1. Joaquin Buckley (vs Impa Kasanganay, Fight Night 179)

De meest onbekende naam en meest recente knock-out in dit overzicht. Joaquin Buckley vocht tegen de nog ongeslagen Impa Kasanganay in Abu Dhabi. De eerste ronde was een spektakel vol stoten en trappen. De tweede ronde ging op dezelfde voet verder, maar eindigde abrupt.

Kasanganay ving een trap naar het lichaam op en terwijl hij het been van Buckley vasthad, maakte Buckley een draaitrap in de lucht en landde hij met volle kracht zijn rechtervoet op de kaak van Kasanganay. Het licht ging uit, Buckley won op spectaculaire wijze en is op dit moment dé kanshebber voor de titel: Knock-out van het Jaar.

Eervolle vermeldingen

Yaïr Rodriguez (vs Chan Sung Jung, Fight Night 139)

Lyoto Machida (vs Vitor Belfort, UFC 224) |

Jairzinho Rozenstruik (vs Alistair Overeem, UFC on ESPN+ 7)

Amanda Nunes (vs Cris Cyborg, UFC 232)

Anthony Pettis (vs Stephen Thompson, UFC on ESPN+ 6)

Lees ook: de 7 beste en meest succesvolle Nederlandse Ultimate Fighting Championship-vechters ooit

Reageer op artikel:
De 5 meest spectaculaire UFC knock-outs van de afgelopen 5 jaar
Sluiten