Deze brute ‘spinning back kick’ is nu al de hardste UFC knock-out van 2020

UFC-vechter Joaquin Buckley heeft afgelopen weekend de hardste knock-out van het jaar afgeleverd. De Amerikaanse vechter is een relatief nieuwe naam in de hoogste MMA-afdeling, maar is nu één klap een stuk bekender geworden. Met een bijzondere en vooral snoeiharde trap versloeg hij Impa Kasanganay en ging vervolgens viral.

Het gevecht vond plaats in Abu Dhabi tijdens UFC Fight Island 5 en ging lange tijd gelijk op. Alleen een briljante actie leek een jurybeslissing nog te kunnen voorkomen. Nou, die kwam er ook. Halverwege de tweede ronde pakte Joaquin Buckley met een briljante beweging zijn eerste overwinning in de UFC.

Snoeiharde spinning back kick

De 26-jarige Amerikaan koos met nog twee minuten op de klok in de tweede ronde de aanval. Helaas voor hem zag Kasanganay de trap met links aankomen en greep het been van Buckley. Dit is als UFC-vechter geen positie waar je in terecht wil komen. Buckley moest vervolgens snel reageren om te voorkomen dat zijn tegenstander gebruik kon maken van zijn voordelige positie.

Dat deed hij met succes en draaide de rollen compleet om. Kasanganay probeerde in de stappen en te profiteren van zijn gunstige positie, maar vergat daarbij het atletische vermogen van zijn tegenstander. Buckley draaide weg en gooide er een ongekend harde spinning back kick uit. Kasangay rekende hier totaal niet op en kreeg de voet van zijn tegenstander vol in zijn gezicht.

Kasangay had geen idee wat hem overkwam en zakte in elkaar. De scheidsrechter zag dat het wel gedaan was en riep Buckley uit tot winnaar, die zo zijn eerst UFC-overwinning pakte. Daarnaast ontving de Amerikaan ook de Performance of the Night bonus ter waarde van 50.000 dollar. Geen slechte avond dus.

De beste UFC Knock-outs van 2020

Wat ons betreft is dit nu al dé knock-out van het jaar, en dat is niet door een gebrek aan concurrentie. Zo maakte afgelopen zomer de Surinaamse UFC vechter Rozenstruik indruk met een beestachtige knock-out en laten we ook Conor Mcgregor niet vergeten. Hij wist op zeer bijzondere wijze af te rekenen met Donald Cerrone.

Reageer op artikel:
Deze brute ‘spinning back kick’ is nu al de hardste UFC knock-out van 2020
Sluiten