Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom Timothée Chalamet weigert om in superheldenfilms te spelen

Timothée Chalamet weigert in superheldenfilms te spelen. Niet omdat hij er een hekel aan heeft.

Timothée Chalamet steelt op dit moment de show in Dune, een ambitieuze  adaptatie van het gelijknamige boek.

Timothée Chalamet scoort

De Frans-Amerikaanse acteur is met zijn 25 jaar nog jong, maar heeft al een indrukwekkend oeuvre bij elkaar gesprokkeld. Regisseurs als Denis Villeneuve en Wes Anderson lopen met hem weg.

Chalamet is dus zeer in trek. Medelijden hoef je in ieder geval niet met de acteur te hebben. Aan rollen geen gebrek.

Toch valt er, als je zijn CV bekijkt, één ding op: Timothée Chalamet speelt nooit in superheldenfilms.

Geen superheldenfilms

Een genre waar je anno 2021 niet omheen kunt als megatalent in Hollywood. Vroeger of later duik je wel in een superheldenfilm op. Of het er nou eentje van Marvel, DC of een losstaande indiefilm is.

Studios zoals Marvel Studios kloppen waarschijnlijk dagelijks op zijn deur. Toch heeft Chamalet tot nu toe dus die dans ontsprongen, en dat is geen toeval. De jonge acteur weigert namelijk in superheldenfilms te spelen.

Niet omdat hij er een hekel aan heeft, maar vanwege een advies dat hij vroeg in zijn carrière kreeg, zo onthulde de acteur tegenover Time. Chamalet wil echter niet verklappen wie degene is die ervoor heeft gezorgd dat de acteur niet met een cape over onze beeldschermen vliegt.

Advies van mysterieus persoon

“Een van mijn helden – ik kan niet zeggen wie want dan slaat ie me in elkaar – hij sloeg zijn arm om me heen de eerste avond dat we elkaar ontmoetten en gaf me wat advies,” aldus de Dune-ster “Geen harddrugs en geen superheldenfilms.”

Een advies wat de jonge acteur ter harte heeft genomen.

De reden achter het succes

Chamalet ziet onder andere dat advies als de reden dat hij nu zo’n succesvolle carrière heeft:

“Het is een combinatie van geluk en goed advies krijgen in het begin van mijn carrière om mezelf niet in een hokje te stoppen,” aldus Chamalet tegenover Time.

Toch blijft de acteur ook bescheiden, en worstelt hij met zijn succes. De term ‘filmster’ is voor Chamalet “als de dood.” “Op mijn slechtste dagen voel ik de druk om het voor mijzelf uit te vogelen. Maar op mijn beste dagen heb ik het gevoel dat ik precies op tijd groei.”

Gewoon een acteur

Om niet naast zijn schoenen te gaan lopen, roept hij regelmatig “Je bent gewoon een acteur”, als een mantra. “Je bent gewoon een acteur!”

En de volgende stap? Dat is een iconisch personage uit het werk van Roald Dahl spelen. Een personage dat volgens Dahl zelf nooit goed is neergezet op het witte doek: Willy Wonka.

Lees vooral ook de rest van het interview met de acteur, waaruit de bovenstaande quotes komen.

Time

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.