Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je als film- en serieliefhebber een thuisbioscoop van je woonkamer

Het perfecte seizoen voor lange filmavonden is hier. Waarom zou je naar de bioscoop gaan, als je je comfortabele woonkamer kunt omtoveren tot een thuisbioscoop? Daar heb je niet eens veel voor nodig. Met deze items is je thuisbioscoopervaring compleet.

Of je nu voor een Star Wars-marathon gaat met vrienden of het voornemen hebt deze winter alle Marvel-films in chronologische volgorde te kijken; een filmmarathon wordt een stuk leuker met dat cinemagevoel in huis. Hoe je dat gevoel creëert? Op deze vier dingen kun je letten.

1. Juiste raambekleding

Een bioscoop is niet voor niets raamvrij. Op het moment dat een film wordt afgespeeld, is het pikkedonker in de zaal. Dat kun je thuis ook doen: als je de juiste raambekleding in huis haalt, kun je de perfecte omstandigheden creëren voor je filmervaring. Bij Veneta.com kun je terecht voor raambekleding van hoge kwaliteit. Als je de woonkamer zo donker mogelijk wil maken, zijn verduisterende gordijnen de oplossing.

2. Het juiste scherm en goede audio

Wat betreft je scherm kun je zo groot uitpakken als je wil. Kies voor een grote televisie of maak de filmervaring compleet met een projectiescherm en een beamer. Er zijn tegenwoordig genoeg goeie beamers die weinig plek innemen. Onderschat ook niet wat een goede audioset kan doen. De juiste speakers kunnen alle verschil in de wereld maken als het gaat om beleving en zijn onmisbaar voor je thuisbioscoop.

3. Ga voor special effects

Als je je filmervaring naar een nóg hoger niveau wil tillen, kun je overwegen om slimme lampen bij je scherm te plaatsen. Zo zijn er lampen die hun licht aanpassen aan wat er zich op je scherm afspeelt. Extra plus: zelfs in de bioscoop heb je deze filmervaring niet!

4. De beste films casten

Last but not least: de juiste film vinden! Grote kans dat je Netflix hebt, maar voor bioscoopwaardige films zit je ook goed bij HBO Max en Disney+. Veel bioscoopfilms zijn vaak een paar maanden na hun bioscooprelease te zien op deze streamingdiensten. Ook je castingdevice kan van belang zijn. Een Chromecast is makkelijk in gebruik, maar ook Apple TV is een populaire optie.

In samenwerking met Veneta.com

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.