Felix Decavel
Felix Decavel Crypto 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ook Tom Brady verliest fortuin door gevallen Bitcoin-miljardair

Niet alleen de centen van gevallen crypto-miljardair Sam Bankman-Fried zijn grotendeels in rook opgegaan door het faillissement van FTX. Ook de bankrekening van American Football-legende en investeerder in het handelsplatform, Tom Brady, zou naar verluidt een stevige knauw hebben gekregen.

Eerder kon je bij Manners al lezen dat Bankman-Fried machteloos moest toekijken hoe zijn fortuin van bijna 16 miljard dollar zienderogen verdampte. Het kwijtspelen van 94 procent van zijn nettowaarde betekent het grootste vermogensverlies in een dag ooit voor een miljardair. Zo’n vaart loopt het gelukkig niet voor de quarterback van de Tampa Bay Buccaneers.

Tom Brady is investering in bitcoin-platform FTX kwijt

Maar Tom Brady en zijn ex-vrouw en topmodel Gisele Bündchen zouden volgens de New York Post wel hun volledige miljoenen-investering kwijt zijn. Het voormalige powerkoppel zijn liefhebbers van Bitcoin en andere cryptovaluta en lieten zich door Sam Bankman-Fried verleiden om te investeren in FTX en er reclame voor te maken.

Dat waren betere tijden. Inmiddels hangen er donkere wolken boven Tom Brady en Gisèle Bündchen. De twee celebrities gingen onlangs uit elkaar en nu verliezen ze allebei miljoenen dollars op de koop toe.

Binance ziet af van overname: faillissement dreigt voor SBF en FTX

In ons vorige artikel over de ondergang van crypto-magnaat Sam Bankman-Fried zijn we iets te snel uit de startblokken geschoten. We vermeldden dat Binance het handelsplatform voor cryptovaluta zou overnemen en alles leek in kannen en kruiken.

Maar de grote concurrent van FTX ziet toch af van de aankoop na het doornemen van de interne keuken. Geen goed teken, dus.

Oprichter Sam Bankman-Fried treedt terug als topman en CEO. Hij wordt opgevolgd door John J. Ray III, een grote naam in het puinruimen na faillissementen van Amerikaanse bedrijven. Door het knappen van de overnamedeal kwam het voortbestaan van het Bitcoin-platform in gevaar. Het bedrijf krijgt door de faillissementsprocedure nu de ruimte om de schade voor schuldeisers en andere betrokkenen zo klein mogelijk te houden, meldt FTX via Twitter. Maar de verwachting is dat de meeste investeerders – waaronder dus ook Tom Brady – hun investeringen en geld kwijt zijn.

“Ik wil iedere werknemer, klant, schuldeiser, partner, aandeelhouder, investeerder, overheidsinstantie en andere betrokkenen verzekeren dat we we dit met ijver, grondigheid en transparantie zullen doen”, verklaart de nieuwe topman Ray.

Ray wordt vaak aangesteld als bestuurder bij bedrijven die failliet gaan. Zo gaf hij leiding aan de afhandeling van het failliete Enron, een Amerikaanse energieleverancier die na een groot boekhoudschandaal omviel.Sam Bankman-Fried blijft nog wel betrokken bij FTX, om “te helpen bij een ordelijke transitie”. Logischerwijs kun je geen transacties meer verrichten op het handelsplatform.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.