Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 16 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De Intrigerende thriller serie ‘Modus’ staat eindelijk op Netflix

Uitgestrekte gebieden, lange nachten, ijzige kou en veel sneeuw. Scandinavië is de ultieme setting voor een goede thriller. Dat is allang geen nieuws meer, maar het is goed om te zien dat Modus dit nog maar weer eens bevestigt. De serie verscheen al in 2015, maar is nu ook eindelijk op Netflix te zien. Nu zien we je denken: “is deze drie jaar oude serie het kijken nog wel waard?” Het antwoord daarop is een volmondig ‘ja.’

Modus speelt zich af in Zweden en volgt de voormalig FBI-profiler Inger Johanne Vik. In haar jonge jaren werd ze gezien als groot talent en belandde ze via de Zweedse politie bij de elite van de FBI in Amerika. Een heftig bestaan en daarom besluit ze terug te keren naar Zweden om daar te gaan werken bij een universiteit. Ze wil genieten van het leven en haar dochters. Helaas voor Johanne loopt dit anders.

Wanneer ze met haar dochters te gast is bij een bruiloft wordt haar oudste dochter getuigen van een brute moord. De autistische Stina ziet voor haar ogen hoe de moordenaar gewetenloos een einde maakt aan het leven van zijn slachtoffer. Het meisjes worstelt met wat ze gezien heeft en daarom besluit Johanne haar oude beroep weer op te pakken en jacht te maken op de seriemoordenaar.

Modus eindelijk op Netflix

Samen met detective Ingvar Nyman gaat ze op jacht naar de moordenaar die haar dochter wakker houdt. Al snel blijkt dat ze te maken hebben met een huurmoordenaar die werkt in opdracht van een Amerikaanse religieuze sekte. Wat volgt is een razend spannend klopjacht op een professionele moordenaar die amper fouten maakt. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een intrigerende thriller op Netflix, dan is Modus zeker het proberen waard.

Het eerste en enige seizoen van Modus staat dus vanaf nu op Netflix en bestaat uit acht afleveringen die ieder zo’n 45 minuten duren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.