Thriller-fans opgelet! Het ijzingwekkende ‘The Frozen Dead’ staat nu op Netflix

Als Netflix iets goed in de vingers heeft zitten, dan is het wel het maken van ijzersterke thriller series. Zo brachten ze ons in 2017 Mindhunter, The Sinner, een nieuw seizoen Black Mirror, Ozark en ga zo maar door. Deze lijn trekken ze moeiteloos door naar 2018 en dan hebben we het niet alleen over de Engelstalige series. Zo is sinds kort ook de Franse serie Glacé te zien op Netflix onder de naam: The Frozen Dead.

Er was ooit een tijd dat buitenlands series kansloos waren tegenover Engelstalige serie, maar dat is voorbij. Narcos, Dark, Borgen: noem maar op. Ook achter andere landsgrenzen zijn fantastische series te vinden. The Frozen Dead is het bewijs dat ook de Fransen tot dit lijstje behoren. De serie is donker, luguber en doet absoluut niet onder voor andere series die je in het thriller aanbod van Netflix kunt vinden.

Bloedstollende klopjacht

De serie draait om Martin Servaz. Deze rechercheur wordt opgeroepen om een nogal opvallende moordzaak op te lossen. In een klein dorpje hoog in de pyreneeën is een dier op brute wijze om het leven gebracht en alle sporen wijzen naar een seriemoordenaar die al vast zit. Al snel blijkt dat er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen en zo belandt martin Servaz in een bloedstollende klopjacht.

Dus mocht je nog opzoek zijn naar een ijzersterke thriller en heb je geen problemen met de Franse taal, dan heb je zojuist je nieuwe binge gevonden. The Frozen Dead bestaat uit zes afleveringen van ongeveer drie kwartier en die zijn vanaf nu te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Thriller-fans opgelet! Het ijzingwekkende ‘The Frozen Dead’ staat nu op Netflix
Sluiten