Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix voorziet The Witcher seizoen 2 van trailer, releasedatum en meer

Netflix heeft eindelijk de releasedatum en trailer voor The Witcher seizoen 2 onthuld. Maar daar blijft het niet bij, dankzij WitcherCon.

Nu ook het ambitieuze Cursed al gecanceld is na één seizoen, is The Witcher eignelijk de enige succesvolle fantasy-megafranchise die Netflix in handen heeft.

The Witcher seizoen 2

Het is nog iets te vroeg om The Witcher een echte Game of Thrones-killer te noemen, maar de potentie is zeker aanwezig. Helaas hebben fans al lang op een tweede seizoen moeten wachten, met name vanwege de pandemie. De opnames werden vorig jaar al snel hervat, maar moesten meermaals worden stilgelegd.

De kogel is nu eindelijk door de kerk. Netflix heeft aangekondigd dat The Witcher seizoen 2 vanaf 17 december te streamen zal zijn. Die grote aankondiging werd gedaan tijdens WitcherCon, een speciaal evenement rondom de franchise.

Daar deed niet alleen de streamingdienst meerdere aankondigingen, maar ook ontwikkelaar CD Projekt Red. De studio achter de The Witcher-games.

Netflix dropt trailer en meer

Het blijft gelukkig niet bij een releasedatum. Netflix heeft ook een teaser trailer voor het tweede seizoen van de hitserie gedropt, evenals een intrigerend kijkje achter de schermen.

Daarnaast vonden er ook een aantal digitale panels plaats, waarin de makers de fans op hun wenken bedienden met allerlei insights. Die kun je gelukkig nog terugkijken op het officiële The Witcher-kanaal op YouTube.

Kaer Morhen

Maar goed, terug naar The Witcher seizoen 2. Leuk al die extraatjes, maar het draait uiteindelijk allemaal om de show. De eerste trailer voor het tweede seizoen toont Kaer Morhen, een oude donjon waar witchers van de School of the Wolf werden opgeleid. Een afgelegen, ondergesneeuwde plek die moeilijk te vinden is.

Het is direct duidelijk dat Ciri een grote rol gaat spelen in de nieuwe afleveringen. We krijgen zelfs al een korte trainingsmontage te zien.

Yennefer

“Je angst onder ogen zien is niet gemakkelijk, maar ik ben er voor je. Als ik zeg rennen, ren je. Als ik zeg verbergen, verstop je je”, legt Geralt uit in een voice-over. “Vesemir zei dat de wereld buiten deze muren een gevaarlijke plek is, maar je kunt je kracht en je doel vinden.”

Ook zien we Yennefer kort terug, dus ook haar verhaal gaat verder. Laat 17 december maar komen Netflix!

Red Notice: Dwayne Johnson deelt groot nieuws over duurste Netflix-film ooit

Netflix voorziet The Witcher seizoen 2 van trailer, releasedatum en meer
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.