Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

The Witcher-ster in nieuwe horrorfilm van producent The Ring en It

Horrorfans, opgelet! The Witcher-ster Freya Allan speelt de hoofdrol in Baghead, een prettig f*cked up horrorfilm van de producent achter The Ring en It, met een vleugje The Walking Dead.

November vorig jaar kwam The Walking Dead na elf seizoenen en 117 afleveringen tot een einde. Een afsluiter die eigenlijk juist voor een Walking Dead-renaissance zorgde. Waar veel originele fans de afgelopen jaren afhaakten doordat de reguliere serie ellenlang doorging met ook veel zwakkere seizoenen, zijn de gloednieuwe spin-offs waar AMC vol op inzet een mooi punt om weer bij de franchise in te stappen.

Zombies zijn helemaal terug

Korte verhalen met een groter budget: dat is de insteek van Walking Dead-miniseries als Daryl Dixon en Dead City. En met succes: de kijkcijfers zijn goed, fans zijn enthousiast en ook critici zijn weer aan boord.

De zombie-boom van rond 2008 is al lang voorbij, maar toch krijgt The Walking Dead er begin 2024 een geduchte concurrent bij waarin de doden ook weer tot leven komen, met een twist.

Freya Allan in horrorfilm Baghead

In januari komt er in dat licht een opvallende horrorfilm naar de bioscopen, met niemand minder dan The Witcher-ster Freya Allen in de hoofdrol. In de Netflix-serie speelde ze Ciri, prinses van Cintra. Na die grote rol gaat ze nu dus een eigen bioscoopfilm dragen, en hoe.

Baghead is een horrorfilm met een opvallende insteek. Na de dood van haar vader, die ze al jaren niet heeft gezien, komt Iris (Freya Allen) erachter dat ze een eeuwenoude Duitse pub heeft geërfd.

Aangekomen in Berlijn tekent ze zonder er verder langer bij stil te staan de bijbehorende akte, niet wetende dat ze daarmee onlosmakelijk verbonden raakt met een onvoorstelbare entiteit die in de kelder van de pub woont. Daar verblijft namelijk de naamgever van de film: Baghead, een wezen dat tijdelijk in een zombie-versie van de doden kan veranderen. shapeshifting, dus.

Twee-minuten-regel

Tweeduizend in contanten is alles wat er voor nodig is om het wezen voor twee minuten in je overleden partner, ouder of vriend te laten veranderen. Iris besluit het wezen namelijk uit te buiten en wanhopige mensen de dienst aan te bieden. Maar wat gebeurt er als je de twee-minuten-regel breekt?

Een intrigerende premisse die ons in ieder geval nieuwsgierig maakte naar meer. Bovendien is Allen niet de enige grote naam in of achter Baghead. De producent van de horrorfilm is namelijk Roy Lee, die onder andere It, The Ring, The Grudge en Godzilla op zijn CV heeft staan.

Freya Allan The Witcher horrorfilm Baghead
(Afbeelding: Vertigo Entertainment)

De regie is in handen van de minder bekende Alberto Corredor, die in 2017 al Baghead uitbracht als een geprezen korte film. Een route die veel horrorfilms afleggen.

Ook Saw begon bijvoorbeeld als een korte film, die later met een groter budget kon uitgroeien tot megafranchise. De korte Baghead scoort een 7.8 op IMDb en is met een speelduur van vijftien minuten lekker behapbaar.

Het slechte nieuws

Hopelijk gaat de bioscoopfilm net zo hard scoren. Daar gaan we in januari achter komen, want dan komt de horrorfilm uit in de bioscopen. Over een Nederlandse release is helaas vooralsnog niets bekend. In dit artikel schotelen we je de beste horrorfilms van 2023 voor, die je wel al nu kunt streamen.

Freya Allan The Witcher horrorfilm Baghead
(Afbeelding: Vertigo Entertainment)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.