Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

The Outpost: Netflix brengt oorlogsfilm met Orlando Bloom naar Nederland

Na Midway en 1917 is het eindelijk tijd voor een nieuwe oorlogsfilm: The Outpost, inclusief een trailer. De film zou vorig jaar ergens in de zomer uitkomen, maar de pandemie, zoals wel vaker, gooide roet in het eten.

Balen voor fans van het filmgenre, maar nu is er dus ook goed nieuws: Netflix heeft de oorlogsfilm met Orlando Bloom namelijk opgepakt. The Outpost komt op 29 januari naar de streamingdienst in Nederland.

The Outpost komt naar Netflix

Maar goed, waar gaat het oorlogsdrama eigenlijk over? The Outpost is gebaseerd op het non-fictie boek The Outpost: An Untold Story Of American Valor. Daarin vertelt CNN-correspondent Jake Tapper het epische waargebeurde verhaal van een kleine squad aan Amerikaanse soldaten, die diep in een afgelegen vallei in Afghanistan moeten zien te overleven.

Letterlijk een verre outpost dus. Ze worden vervolgens belegerd door een overweldigende gecoördineerde aanval van de Taliban. Een aanval die ze op papier onmogelijk kunnen overleven.

Het resultaat? The Battle of Kamdesh staat bekend als de meest bloederige en heldhaftige actie van het Amerikaanse leger in 2009. Bravo Troop 3-61 CAV werd een van de meest gedecoreerde eenheden van het 19-jarige conflict.

Oorlogsfilm met topcast

Een verhaal dat zich dus perfect leent voor een brute oorlogsfilm. Aan de cast gaat het ook niet liggen: zowel Orlando Bloom als Scott Eastwood spelen grote rollen. Verder bestaat de cast onder andere uit Caleb Landry Jones (Get Out), Jack Kesy (Without Remorse), Taylor John Smith (Hunter Killer), Jacob Scipio (Bad Boys for Life) en Milo Gibson (Hacksaw Ridge).

De regie is in handen van Rod Lurie, die je kunt kennen van The Last Castle en The Contender. Niet de grootste blockbusters, maar hopelijk weet hij met The Outpost een epische oorlogsfilm neer te zetten. We gaan het op 29 januari op Netflix ontdekken!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.