Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tweede seizoen The Morning Show is hyper-actueel in eerste trailer

Misschien wel de beste show op Apple TV+ krijgt op 17 september een tweede seizoen. Check de eerste trailer voor The Morning Show seizoen 2. De makers zitten dichter op de actualiteit dan ooit.

In de streaming-oorlog gaat het continu over HBO Max, Disney+ en Netflix. Apple focust zich met Apple TV+ duidelijk meer op zijn eigen consumenten en overkoepelende abonnement, Apple One.

Apple TV+’s pareltjes

Juist die strategie levert een unieke positie op. Apple is niet op schaal bakken met content aan het pompen, maar brengt op een lager tempo prestige-projecten van hoge kwaliteit uit. Niet elke Original is raak, maar de gemiddelde kwaliteit ligt stukken hoger dan bij bijvoorbeeld Netflix.

We kijken vooral uit naar Foundation, een ambitieuze adaptatie van de verhalen van Asimov. Ambitieus is niet overdreven: het kan de duurste serie aller tijden gaan worden.

Eindelijk: Tiger King gaat verder op Netflix met tweede seizoen

The Morning Show seizoen 2

Voor het zover is raden we je echter vooral aan om The Morning Show te checken. Een briljante dramaserie waarvan het tweede seizoen van start gaat op 17 september. Met een eerste trailer maakt Apple duidelijk dat het weer must-watch televisie wordt.

De serie speelt zich af in de wereld van de media, en dan met name de keiharde wereld van ochtendtelevisie in Amerika. Een lucratieve markt waarin grote zenders miljoenen steken. De strijd om de kijker is intens, maar ook achter de schermen gebeurt er een hoop.

The Morning Show is met zijn focus op onder andere #metoo-schandalen namelijk hyper-actueel. Het levert drama op van een ongekend niveau, vertolkt door de ijzersterke cast. Denk aan Reese Witherspoon, Steve Carell en Jennifer Aniston.

Pandemie en racisme

Verder gaan we vooral niks over het eerste seizoen spoilen. De trailer voor het tweede seizoen maakt duidelijk dat The Morning Show ook dit keer weer in gaat spelen op de actualiteit. Zo komt de pandemie voorbij en wordt tevens racisme in de media getackeld.

The Morning Show seizoen 2 gaat uit tien afleveringen bestaan en is vanaf 17 september op Apple TV+ te streamen. Het wordt een intense achtbaanrit. Of, zoals Billy Crudup het in de trailer samenvat: “This is a battle for the soul of the universe!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.