Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Star Wars-serie en Rogue One-prequel klaar voor release

De opnames van de nieuwe Star Wars-serie Andor zitten erop, meldt CBR. Het watertanden is begonnen. Nu is het wachten op de releasedatum en een eerste trailer van de Rogue One-prequel met Diego Luna in de hoofdrol.

Waar Disney+ in 2021 met Marvel aan het knallen is wat betreft live-action series (WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki) wordt 2022 het jaar van Star Wars. Eind 2021 komt The Book of Boba Fett uit, waarvan de laatste afleveringen in 2022 verschijnen. Vervolgens verschijnen Obi-Wan Kenobi en The Mandalorian seizoen 3. En dan is er dus nog de komst van Andor.

Rogue One-prequel Andor

Het is niet de serie die de meeste aandacht krijgt, maar afgaande op de film die de basis legde voor deze serie, verwachten we er juist veel van. Rogue One is op de The Force Awakens na de best beoordeelde Star Wars-film sinds de overname van Disney, en nu komt er een serie van twaalf afleveringen. Lekker.

Andor speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen in Rogue One (2016) af en volgt de rebellenspion Cassian Andor tijdens de beginjaren van de Rebel Alliance. Diego Luna (Narcos: Mexico) is net als in de film in de huid gekropen van het titelpersonage. De acteur uitte eerder al zijn opwinding over het feit dat hij het personage in de serie verder kon verkennen na de ervaring van het maken van Rogue One, waarin het personage sterft. Verder bestaat de cast uit onder anderen Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller en Genevieve O’Reilly. Laatst genoemde speelt de legendarische rebellenleider Mon Mothma.

Alle Star Wars-films en series op een rij

Naast Andor komen er nog heel wat films en series aan binnen het Star Wars-universum. In dit artikel zie je ze allemaal op een rij. Ja, 2022 wordt een goed jaartje in dat universum hier ver, ver vandaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.