Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

De perfecte laptop en nog 2 gouden tips om thuis te werken

Niks zo relaxed om, als iedereen weer terug is van vakantie, het nieuwe werk- of studiejaar fris te beginnen. Met een goede laptop, ruimte voor focus én een plek om te ontspannen, kom je al een heel eind.

Thuis werken of studeren: inmiddels is dat het ‘nieuwe normaal’. Grote kans dat je provisorisch aan de keukentafel bent begonnen en in de loop der tijd ontdekte dat een fijne thuiswerkplek toch écht een meerwaarde heeft.

Nu de zomervakanties ten einde lopen, is dit de ideale periode in het jaar om je thuiswerkplek eens onder de loep te nemen. Als je deze 3 zaken op orde hebt, heb je meer ruimte om te shinen.

1 De nieuwe Acer Swift 3: de perfecte laptop om thuis te werken

Op zoek naar een krachtige laptop met een strak uiterlijk die je tegelijkertijd heel goed voor werk of studie kunt gebruiken? Look no further: de nieuwe Acer Swift 3 (SF316-51) is alles wat je zoekt. Dit exemplaar met snelle Intel® Core™ i5 processor is voorzien van een sRGB 100% scherm wat de laptop bijzonder geschikt maakt voor alle vormen van designwerk.

Maar ook als je gedurende de dag bezig bent met spreadsheets, tekstverwerken of video’s editen, is dit een uitstekende laptop waarvoor je gelukkig niet de hoofdprijs betaalt. De batterij gaat tot 12,5 uur mee, en als -ie leeg dreigt te raken kun je na een halfuur opladen alweer 4 uur vooruit. Ideaal dus voor als je veel onderweg bent. Wil je je in alle rust concentreren, dan kun je de ventilator aanpassen van performance naar stil.

Het oog wil ook wat: deze laptop is lekker strak qua uiterlijk met een metalen behuizing. De laptop is erg licht, namelijk 1,7 kilo. De ruimte wordt optimaal benut: het 16 inch beeldscherm zit in een compacte 15 inch behuizing. Ook fijn: het beeld en de kleuren blijven haarscherp vanuit elke hoek. Kortom: een goede laptop zoals de Acer Swift 3 is een perfecte stap één voor jouw ‘professionaliseringsslag’.

Acer
Bron: Acer

 

2: Ruimte in je hoofd

Cliché maar waar: een opgeruimde werkplek geeft rust en ruimte in je hoofd. En nee, het heeft geen zin om troep te blijven verplaatsen. Een echt opgeruimd bureau of een cleane werkkamer hou je alleen als je een systeem hebt. Anders ruim je nu de rondslingerende spullen op, maar ligt alles volgende week weer vol. No worries, een opruimsysteem kan heel simpel zijn als je het volgende in je hoofd houdt.

Vraag jezelf af op welke plek jij steeds spullen legt die je even niet nodig hebt. Aantekeningen, je zonnebril, pennen, je waterfles, headset: alles wat je doorgaans aan zooi om je heen verzamelt. Is dat altijd op de rechterhoek van je bureau? Zet daar dan een bak neer waar je voortaan alles in kunt gooien. Kleine moeite, maar het geeft direct een opgeruimd gevoel. En dat geeft, juist: ruimte in je hoofd.

Acer laptop
Bron: Acer

3: Bouw tijd in om te relaxen

Als je één voornemen wil maken, zorg dan dat het deze is. Waarom? Als je bewust tijd inplant om niet te werken, sta je je brein toe zich even op iets heel anders te focussen. Dat kan van alles zijn: ga uitwaaien, sporten, of even een serietje kijken. Bij dat laatste komt de Swift 3 laptop van Acer ook goed van pas: het beeldscherm is haarscherp en perfect te zien vanuit alle hoeken. Ideaal dus als je lekker onderuitgezakt iets wil kijken.

Nadat je pauze hebt gehad, zul je merken dat je je beter kunt concentreren. Dat niet alleen: na een rustpauze heeft je brein eerdere informatie kunnen verwerken en ben je in staat om weer creatievere oplossingen te bedenken. Waar een beetje chillen al niet goed voor is.

In samenwerking met Acer

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.