Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Succesvolle middelvinger naar Marvel krijgt spin-off serie met twist

Het immense succes van superhelden-satire The Boys wordt verder uitgebreid met nóg een spin-off. Met een twist.

Grote studio’s konden het afgelopen decennium enkel jaloers toekijken hoe Marvel Studios een cinematic universe met hitfilm na hitfilm uitbouwde. Record na record werd gebroken, terwijl de concurrentie enkel slappe aftreksels wist neer te zetten. Qua box-office op zijn minst, uitzonderingen daargelaten.

Van Marvel naar The Boys

Anno 2023 zijn de rollen opeens omgekeerd. Marvel kampt met teruglopende bioscoopcijfers, films met duidelijk onafgemaakte CGI en vernietigende beoordelingen van critici. Maar, erger nog: de consument lijkt het MCU simpelweg niet meer te boeien. Zijn we Marvel-moe?

Terwijl Marvel Studios aan grootse plannen werkt om dat tij te keren en die prangende vraag te ontwijken, is het ironisch genoeg de satire op Marvel-films die wél weet te scoren.

The Boys en de spin-offs

Dan hebben we het uiteraard over de Prime Video Original The Boys. De duistere superhelden-satire van Amazon Studios. De show heeft ondertussen drie seizoenen achter de rug.

Je kunt The Boys gerust een groot succes noemen, dat alleen maar gevoed wordt door de superhelden-moeheid onder de consument. Door juist de spot te drijven de clichés van het genre wordt de grimmige show des te relevanter naar mate Marvel’s films leger aanvoelen.

Dat succes zorgde er eerder dit jaar voor dat The Boys van een spin-off werd voorzien: Gen V. Een serie over een nieuwe generatie jonge superhelden. Ook die show is een hit en krijgt een tweede seizoen. En dan heb je ook nog de cartoon The Boys Presents: Diabolical.

Nóg een nieuwe The Boys-serie

Dat smaakt naar meer, en dat gaan we krijgen ook. Amazon Studios is namelijk een derde live-action The Boys-serie aan het ontwikkelen, met een twist. De nieuwe spin-off wordt namelijk Spaanstalig en zal zich af gaan spelen in Mexico City.

Juich echter niet te vroeg: talloze projecten blijven elk jaar in development hell steken of worden simpelweg gecanceld. Eerst moet de spin-off nog groen licht krijgen om daadwerkelijk in productie te gaan. De kans dat Amazon die stap niet zet is echter zeer klein.

Verder is er nog niets bekend over het plot van het project, maar Variety weet wel te melden dat Gareth Dunnet-Alcocer het project gaat schrijven. Hij was ook verantwoordelijk voor het script van de DC-superheldenfilm Blue Beetle. Ook opvallend: Andor-ster Diego Luna zou aan boord zijn als uitvoerend producent.

Netflix-playbook

Het moge duidelijk zijn dat Amazon flink gas geeft wat The Boys betreft. Door een anderstalige show te ontwikkelen volgt de gigant duidelijk het playbook van Netflix, dat bijvoorbeeld Bird Box van een lokale spin-off voorzag.

Een ding moge duidelijk zijn: The Boys-fans hebben nog een hoop om naar uit te kijken, ook al komt deze nieuwe spin-off waarschijnlijk pas over een paar jaar uit. Over superhelden gesproken: check ook de reactie van Chris Evans op het vermeende nieuws dat hij terug zal gaan keren als Captain America!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.