Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 23 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

CGI-crew verklaart flop Ant-Man 3 en fileert Marvel tot op het bot

Waarom draait Ant-Man and the Wasp: Quantumania vierkant? De kassa rinkelt wel, maar de blockbuster is een van de slechtst beoordeelde Marvel-films ooit. Wat ging er mis? Volgens de CGI-crew was het niets meer of minder dan “hebzucht” van de studiobobo’s.

Wat zou de slechtste Marvel-film ooit zijn? Veel keuze uit het ruime superhelden-universum. Maar Ant-Man 3 is slechts de tweede van 31 MCU-films die met een bedroevende score faliekant gezakt is op Rotten Tomatoes. De andere rotte appel? Het voor eeuwig in de vergeetput gestopte Eternals uit 2021.

Volgens de CGI-crew die de huidige flop doorspekte met special effects, hebben de studiobonzen van Marvel hun lesje uit 2021 klaarblijkelijk niet geleerd. “Het voelde echt alsof bepaalde scènes werden ingekort of gewijzigd om geld en tijd te besparen.”

Op voorwaarde van anonimiteit – Hollywood duldt geen ketters of zondaars – klapten drie CGI-artiesten van Ant-Man 3 inmiddels bij Vulture uit de biecht. Daaruit hebben we de sappigste psalmen geselecteerd die samen voor een nieuw testament zorgen.

Hebzucht van Marvel oorzaak voor flop Ant-Man 3

“Voor Ant-Man 3 waren er veel redactionele veranderingen die gewoon te laat kwamen. Maar er komt een punt waarop er geen weg terug meer is en dat ligt aan Marvel. Maar het veroorzaakte zeker veel spanning en onrust bij iedereen in de crew. We moesten onvolledig werk verdoezelen en bezuinigden op actie-scènes en special effects, waarschijnlijk omdat er gewoon niet genoeg tijd was om alles te renderen. Het voelde echt alsof bepaalde scènes werden ingekort of gewijzigd om geld en tijd te besparen”, verklaart het radeloze crew-lid van Ant Man 3.

“Marvel die wat meer geld uitgeeft om VFX mensen te betalen, zou niet zoveel verschil maken voor de leidinggevenden helemaal aan de top. Maar als zij zich niet comfortabel voelen met hun bankcijfers, moeten wij werken tot we een burn-out hebben. Eerlijk gezegd, ik schuif het op menselijke hebzucht. Ik denk dat de film nu negatieve reviews krijgt omdat Marvel de kwaliteit zo veel mogelijk probeert te beperken. Ze persen bloed uit stenen. En het bloed is op.”

Black Panther: Wakanda Forever kreeg voorrang

Bovendien zou de prioriteit van Marvel niet bij Ant-Man and the Wasp: Quantumania gelegen hebben, maar eerder bij Black Panther 2. “Wakanda Forever kreeg voorrang. Er was een veel kleiner team bezig met Ant-Man. Het stond op een laag pitje en de film was duidelijk minder urgent. Er was veel herbewerking, veel inefficiëntie. Uiteindelijk heb ik een groot deel van het werk van andere artiesten overgenomen, wat niet de normale gang van zaken is als je voor andere studio’s werkt”, luidt het wanhopig uit de mond van nog een ander CGI-crewlid.

“Er waren enkele coole sequenties die veelbelovend leken. Maar er hadden meer mensen bij het project betrokken moeten zijn. Misschien moest er meer geld uitgegeven worden. Je kunt niet van alle VFX-bedrijven verwachten dat ze werk van de hoogste kwaliteit leveren. En al zeker niet als je het met een lager budget doet.”

Gehoord Marvel? Hopelijk hebben de studiobonzen deze levieten gelezen en zal de nieuwe Guardians of the Galaxy opnieuw aan de Bijbel voldoen van kwaliteitsvolle superheldenfilms. Tot dan, krijgen we nog liever kiespijn van Your Place or Mine.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.