Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Mercedes E-klasse gaat full Gen-Z met TikTok en een selfiecamera

Volgend jaar verschijnt de nieuwe Mercedes E-klasse. Hoewel er nog niet veel over bekend is, geeft het Duitse merk nu al wat opvallende informatie prijs. Hopelijk is Gen-Z al begonnen met rijlessen.

Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat de huidige generatie van de Mercedes E-klasse verscheen. Enkele jaren later kreeg het model nog een facelift, maar ook de nieuwigheid daarvan is inmiddels ook wel opgedroogd. Hoogste tijd dus voor een nieuwe E-klasse.

Op date in de nieuwe Mercedes E-klasse

Helaas wil het merk nog niets prijsgeven over de looks van de wagen. Spionagefoto’s die recent gemaakt zijn, hinten wel op een doorlopende ledstrip aan de voorzijde, een trend in de autowereld. Dat is niet het enige moderne aan de nieuwe E-klasse. Mercedes toont al wel het interieur en dat kent enkele eigenaardigheden.

Ledstrips vind je ook in grote getalen terug aan de binnenkant. Deze sfeerverlichting, die het hele dashboard omlijnt, kun je helemaal zelf instellen. Ook zijn er verschillende standen zoals ‘date night’, waarbij de verlichting roze kleurt en romantische muziek door de zeventien speakers komt. Just the two of us…

Mercedes E-Klasse
(Afbeelding: Mercedes)

Verder telt het dashboard drie reusachtige schermen, verstopt onder een gigantisch glazen paneel. Dat zien we inmiddels wel vaker. Wat unieker is, is de selfiecamera aan boord van de nieuwe Mercedes.

Natte droom van elke influencer

Daar blijft het niet bij, het infotainmentsysteem heeft ook een aantal ingebouwde apps, waaronder Tiktok. Daarmee is deze auto de natte droom van elke influencer. Met ook AngryBirds in het gamma, lijkt Mercedes in te spelen op Gen-Z.

Uiteraard behoren jongeren uit de 00’s niet écht tot de doelgroep van deze Duitse slee. De huidige E-klasse begint bij zo’n 60.000 euro. Voor zijn opvolger zal je minimaal hetzelfde, maar vermoedelijk nog wat meer kwijt zijn. Dat zijn aardig wat krantenwijkjes.

Ferrari Purosangue verslaat Rolls-Royce als duurste SUV ooit

Apps zoals Zoom, die ook standaard geïnstalleerd zijn, verklappen wie wel tot de doelgroep behoren. Drukke zakenlui die nog geen S-klasse bij elkaar kunnen vergaderen. De vraag is of je dat überhaupt moet willen. Het interieur van de nieuwe E-klasse ziet er zo goed uit, dat het vlaggenschip van Mercedes haast overbodig lijkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.