Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

The Beatles krijgen eigen Cinematic Universe met James Bond-sausje

Sony Pictures en (het nazaat van) The Beatles komen met een ongekend filmproject: een vierdelig filmproject over de muzieklegendes, met James Bond-regisseur Sam Mendes aan het roer.

Terwijl de eerste beelden van de aankomende Michael Jackson-film opduiken en Sony de helft van de catalogus van de King of Pop heeft weten te bemachtigen zit een andere tak van datzelfde bedrijf ook niet stil.

Unicum: The Beatles-filmproject

Sony Pictures en Apple Corps, het door de Beatles opgerichte bedrijf, niet die van de iPhones en iPads dus, hebben namelijk een uiterst ambitieus Beatles-filmproject aangekondigd. Fans kunnen uit gaan kijken naar niet één, niet twee, niet drie, maar vier (!) biopics over de legendarische muzikanten.

Het feit dat dit project überhaupt kan bestaan is al groot nieuws an sich: het is namelijk de eerste keer dat Apple, dat de rechten van The Beatles beheert, de rechten voor het levensverhaal en de muziek van de Fab Four aan een speelfilm heeft toegekend, laat staan voor een hele reeks films.

Takahiro Miyashita, asics, chelsea boots, the beatles
The Beatles op hun Chelsea-boots (Afbeelding: AFP)

De vier films focussen telkens op één van de bandleden. John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison krijgen dus ieder een eigen film, waarbij elke biopic uiteraard overlapt met de andere drie. Sony Pictures. Mccartney, Starr en de families van Harrison en Lennon zijn bovendien volledig aan boord en geven het project hun zegen, zo benadrukt Sony.

James Bond-regisseur gestrikt

De studio heeft zelfs al een regisseur voor het megaproject gestrikt: Sam Mendes gaat alle vier de biografische films over The Beatles ontwikkelen. Of hij ook zelf elk deel gaat regisseren is op het moment van schrijven onbekend. Je kunt de 58-jarige filmmaker onder andere kennen van de James Bond-films Spectre, Skyfall en de geprezen oorlogsfilm 1917. Niet de minste naam dus.

“Ik voel me vereerd dat ik het verhaal mag vertellen van de grootste rockband aller tijden,” aldus de beste man. Sony hint er al naar dat de films kort na elkaar uit zullen komen, en waarschijnlijk tegelijkertijd worden gefilmd: “De cadans van de films, waarvan we de details dichter op de release zullen delen, zal innovatief en grensverleggend zijn.”

Van Marvel naar The Beatles

Vergeet het Marvel Cinematic Universe, het is tijd voor het The Beatles Cinematic Universe! Wordt vervolgd. Check in de tussentijd ook de opvallende nieuwste geruchten over de volgende James Bond. Wist je overigens dat Martin Scorsese al een film over George Harrison heeft gemaakt?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.