Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Albert Heijn stunt nu met rode wijn: de beste flessen volgens Vivino

Er zijn in week 8 van 2024 een paar mooie flessen rode wijn in de aanbieding, allemaal bij de Albert Heijn. Voor één keer laten we de andere supermarkten daarom links liggen. Met behulp van de app Vivino maken we een top 3.

Van de ene kant is het nog maar woensdag en sprak ondergetekende met zijn vriendin af om door de week niet meer te drinken. Van de andere kant is er Champions League op tv en ligt er nog een doos frikandellen in de vriezer. Iedereen met een beetje culinair vernuft weet dat een mooi stukje slachtafval het best smaakt met een gebalanceerd glas rode wijn. Maar welke?

Beste rode wijn in aanbieding bij supermarkten

Met de app Vivino en de laatste editie van de Grote Hamersma bij de hand, selecteren we iedere week de beste rode wijnen. Zo weet jij welke fles je vanavond uit het schap moet pakken als je in de Albert Heijn loopt. Daar hebben ze deze week namelijk de beste rode wijnen in de aanbieding.

1. Cangrande Valpolicella Ripasso

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 9,99 euro voor 7,47 euro

De Ripasso is een Italiaanse wijn waarvan het bijzondere is dat hij twee keer is vergist. Hierdoor is hij voller, rijker en steviger dan veel andere wijnen.

Op Vivino wordt deze rode wijn beoordeeld met een 3,8. De Grote Hamersma beloont de Ripasso met een 8,5. ‘Goed geslaagd weer dit jaar,’ luidt het enigszins zuinige commentaar. Wel ietwat aan de prijs.

2. AH Excellent Viña Lorea Rioja Crianza

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 6,99 euro voor 5,24 euro

Deze Spaanse Rioja is kruidig en spicy (net als alle Rioja’s) maar je proeft ook fris fruit (zoals de moderne Rioja’s). Op Vivino scoort deze rode wijn 0,1 punt lager dan de Ripasso: een 3,7. In de Grote Hamersma krijgt hij net als de Ripasso een fraaie 8,5. ‘Vanille op zijn plek. Kersen in de maat. Tannines beteugeld,’ zeggen ze daar. En dat zeggen ze mooi.

Hou je meer van fruitige dan stevige wijn, en meer van wijn die 5,24 euro kost dan 7,47 euro?  Dan is deze Rioja bij Albert Heijn de beste keuze deze week.

3. Winemaker’s Lot Carmenère

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 4,79 euro voor 3,59 euro.

Een Chileense Carmenère, waarvan de druif een kruising is tussen Merlot en Cabernet Sauvignon. Deze rode wijn drinkt makkelijk weg en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Op Vivino scoort hij een 3,4 en in de Grote Hamersma een 8+. Zij vinden hem smaken naar donker fruit, koffieboontjes en een vleugje cacao. Met 3,59 euro bovendien zeer aangenaam geprijsd!

Vivino helpt bij het kiezen van rode wijn

Wandelend door de supermarkt, op zoek naar een goede rode wijn, is Vivino een uitkomst. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino invoeren bij Google. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Andere drankjes dan rode wijn

Liever iets anders drinken dan rode wijn? Lees dan dit artikel, over zeven drankjes die wel veel alcohol, maar niet veel calorieën bevatten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.