Coen Grutters
Coen Grutters Tech 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dunste foldable smartphone ooit kent onbedoeld Porsche-trekje

De Honor Magic V2 RSR is de dunste foldable smartphone ter wereld. Bijzonder feitje: hij is ontworpen door Porsche. Maar er zijn meer trekjes die de mobiel met het befaamde sportwagenmerk deelt.

Porsche maakt geregeld uitstapjes buiten autoland. Dat bleek eerder deze week nog, toen de autofabrikant de handen met Puma en een NBA-sterspeler ineensloeg om een nieuw paar betaalbare sneakers op de markt te brengen.

Hardware van de dunste foldable smartphone

Het Chinese Honor, dat in het verleden als zustermerk van Huawei werd opgezet, komt nu met de De Magic V2 RSR. Een high-end telefoon die zich zelfs de dunste foldable smartphone ter wereld mag noemen. Dichtgeklapt is het apparaat slechts 9,9 millimeter dik. Vouw je hem met zijn titanium scharnier open, dan meet het dikste punt nog maar 4,7 millimeter. Daar komt bij dat de smartphone een indrukwekkende 234 gram weegt.

Honor Magic V2 RSR Porsche Design foldable smartphone
Beide schermen op de Honor Magic V2 RSR x Porsche Design. (Afbeelding: Honor)

De Honor Magic V2 RSR is voorzien van een 5.000 mAh-batterij. Die grote accu is nodig, omdat zowel het vouwbare, 7,92 inch OLED-scherm, als het 6,43 inch OLED-scherm aan de buitenkant van stroom moet worden voorzien. Daarnaast vreet ook de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor de nodige energie.

Aandeel van Porsche in de Honor Magic V2 RSR

Ook fotografieliefhebbers komen met deze foldable smartphone aan hun trekken. Zowel de standaard F1.9-camera als de F2.0-groothoeklens hebben een 50 megapixel-sensor. De F2.4-telelens moet het doen met 20 megapixel. Bovendien kun je haast oneindig blijven fotograferen, aangezien de Honor Magic V2 RSR maar liefst 1 TB aan opslaggeheugen heeft.

Honor Magic V2 RSR Porsche Design foldable smartphone
(Afbeelding: Honor)

Goed, al deze mooie hardware is op het conto van Honor te schrijven, dus wat is de bijdrage van Porsche precies? Simpel: het design. De ontwerpstudio van Porsche tekent geregeld wat anders dan 911’s en Cayennes. Denk bijvoorbeeld aan deze e-bike. Het verschil met de normale Honor Magic V2 is vooral het strakgetrokken design en de tekst ‘Porsche Design’ achterop de foldable smartphone waarmee je kunt pronken.

Onbedoelde vergelijking

Onbedoeld vinden we nog een Porsche-trekje in de Honor Magic V2 RSR, en wel in het prijskaartje. De mobiele telefoon in China te krijgen voor 15.999 renminbi, wat neerkomt op 2.060 euro. Tja, we hadden niet anders verwacht van een smartphone die de naam Porsche draagt.

Honor Magic V2 RSR Porsche Design foldable smartphone
(Afbeelding: Honor)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.