Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Plottwist: ‘Daniel Craig krijgt twee opvolgers als James Bond’

Naar verluidt wordt Daniel Craig niet opgevolgd door één, maar twee James Bonds. Sterker nog: de Britse tabloids hebben al een jonge 007 in het vizier.

Heel 2023 buitelden de wedkantoren en bookmakers over elkaar heen om de opvolger van Daniel Craig vroegtijdig te benoemen. De jacht op de volgende James Bond houdt de gemoederen flink bezig in Engeland en op het internet.

Niet één maar twee James Bonds

2024 begint echter direct met een flinke plottwist, wat 007 betreft. Van Aaron Taylor-Johnson en Henry Cavill tot een Black Mirror-ster; vorig jaar hadden we het telkens over individuele namen die de grootste kans zouden maken om James Bond te gaan spelen.

Plottwist: de producenten achter de iconische franchise zijn naar verluidt niet op zoek naar één, maar na twee nieuwe James Bonds.

We wisten al dat ze dit keer voor een jongere Bond willen gaan, het liefst ergens begin dertig, maar nu blijkt dat een junior kiezen niet uitsluit dat we ook een oudere versie van het personage te zien gaan krijgen.

De soft reboot van de films zal volgens meerdere bronnen namelijk zowel een jonge als een oude James Bond gaan bevatten, middels flashbacks naar het verleden van 007.

Paul Mescal in het vizier

Sterker nog, volgens de Britse tabloid The Sun is niemand minder dan Paul Mescal in gesprek met de producenten van de Bond-films om de jonge James Bond te gaan spelen. Het Ierse megatalent, dat je wellicht kent van topfilms als All of Us Strangers en Aftersun, is 27 jaar oud. Hij is volgend jaar tevens te zien in Gladiator 2.

Paul Mescal James Bond
Paul Mescal (rechts) in All of Us Strangers (Afbeelding: Searchlight Pictures)

Neem dat castingnieuws echter vooral met een flinke korrel zout. Afgelopen maand benadrukte Bond-producent Greg Wilson nog tegenover het Britse Express dat “er nog geen plannen zijn voor het maken van de volgende Bond. Er zal zeker een nieuwe Bond komen, ooit, maar we zijn er niet actief mee bezig.”

De perfecte afleidingsmanoeuvre of de teleurstellende waarheid? De tijd zal het ons gaan leren. Zelfs als Mescal daadwerkelijk nu in gesprek is voor de rol, dan kan dat uiteraard alsnog nergens op uit lopen.

Goed nieuws

Voor fans die hoopten dat de eigenlijk te oude Henry Cavill de opvolger van Daniel Craig zou gaan worden is dit wel fantastisch nieuws. Als de producenten daadwerkelijk voor een oudere en een nieuwe James Bond gaan, dan zou dat betekenen dat leeftijd niet zo’n grote beperking zou zijn als voorheen werd gedacht. Wordt vervolgd!

Check in de tussentijd ook het uitstekende nieuwe Bond-avontuur dat vorig jaar uitkwam. Of lees over de recente jubileum-special van Doctor Who, waarin hetzelfde trucje met een oude en jonge Doctor werd gebruikt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.