Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

In vol ornaat: maak kennis met de nieuwe Batsuit uit The Batman

Dankzij een kunstwerk van een statue weten we eindelijk in detail hoe de Batsuit van Robert Pattinson eruit gaat zien in The Batman.

Het is alweer een half jaar geleden dat Warner Bros. ons eindelijk trakteerde op de eerste trailer van The Batman. Een jongere versie van de detective, met Robert Pattinson in de hoofdrol.

The Batman naar 2022

Matt Reeves kan zijn verhaal vertellen buiten het DCEU, dus zonder aan te hoeven sluiten op een geforceerd overkoepelend verhaal en (hopelijk) zonder de studio-bemoeienis die Suicide Squad om zeep hielp.

Met Nirvana op de achtergrond en een duister stijltje schetste de trailer een intrigerend beeld. Sindsdien is het echter vrijwel volledig stil gebleven rondom The Batman. Wat daarbij niet hielp is dat de film opgeschoven is naar maart 2022, om plaats te maken voor Dune.

Scheurkalender als zoethouder

Fans moesten dus lang geduld hebben, tot vorige week. Toen lekte nota bene een officiële scheurkalender voor 2022 die bij de film hoort. Onder andere het opvallende ontwerp van The Riddler lekte, evenals de sportieve transformatie die de Batmobile is ondergaan.

Ook zagen we een klein deel van de nieuwe Batsuit. Altijd een belangrijk onderdeel van elke nieuwe versie van de superheld, uiteraard. DC gaf ons onlangs al meer Batman in de vorm van de Snyder Cut van Justice League, maar we zijn vooral benieuwd naar hoe Pattinson eruit gaat zien. Bij gespierde superhelden denk je immers niet direct aan de Twilight-acteur, hoe getalenteerd de beste man ook is.

Nieuwe Batsuit in vol ornaat

Gelukkig is er goed nieuws. Prime 1 Studio, een naam die je snel weer mag vergeten, heeft een gedetailleerde statue van de nieuwe Batman uit The Batman onthuld. Uitgedost met een gloednieuwe Batsuit.

De indrukwekkende beeldjesmakers hebben het hebbeding onthuld als onderdeel van het zogenaamde Next Level Showcase-event. Gelukkig is de video op YouTube verschenen, waardoor je op 2:12:00 de nieuwe Batman in vol ornaat kunt bewonderen. Kijk, precies waar we op wachtten:

Doe-het-zelver

Wat direct opvalt is de kap, het masker. Of, zoals ze dat in het Engels noemen, de cowl. Die is namelijk niet zo fancy als we van de meest recente DCEU-films gewend zijn. In plaats daarvan zien we vrij grof genaaid leer, alsof Bruce Wayne het stiekem thuis in elkaar heeft geflanst. Met duidelijke naden.

Iets wat past bij het moment in zijn loopbaan waarop we Batman treffen in de aankomende film. Een jonge detective die pas net als vigilante actief is.

In vol ornaat: check de nieuwe Batsuit uit The Batman van alle kanten
🦇 (Afbeelding: Prime1 Studios)

Tragisch detail

Op zijn borst zien we het iconische insigne van Batman, maar met een twist. Het lijkt namelijk gemaakt te zijn van een wapen, waarschijnlijk het pistool waarmee de ouders van Bruce Wayne werden vermoord. Iets wat hij vaker heeft gedaan in de comics.

Een tragisch doch tof detail dus. Ook valt opnieuw op hoe bepantserd de nieuwe Batsuit is. Het is geen dun latex-pakje, maar een flink verstevigd oorlogs-outfit.

In vol ornaat: check de nieuwe Batsuit uit The Batman van alle kanten
🦇 (Afbeelding: Prime1 Studios)

Aan wapens geen gebrek

Over oorlog gesproken: aan wapens ook geen gebrek. Alleen al op zijn outfit spotten we darts op zijn hanIdschoenen, evenals allerlei gereedschap aan zijn riem. Oh ja, en vergeet het welbekende grijphaak-pistool niet. In veel beter klinkend Engels: de grappling hook gun.

Al met al belooft The Batman een duistere en gritty versie van het personage te gaan serveren, maar met weinig ervaring in het superhelden-vak. De kans dat Matt Reeves nog details heeft aangepast is aanwezig, maar in de meeste gevallen zijn de Batsuits vrij representatief voor de sfeer en toon van de uiteindelijke film.

In vol ornaat: check de nieuwe Batsuit uit The Batman van alle kanten
🦇 (Afbeelding: Prime1 Studios)

Duizenden dollars

Het is en blijft slechts een beeldje, maar wat ons betreft smaakt dit zeker naar meer. Het is nog niet bekend hoeveel fans uiteindelijk voor dit meesterwerkje neer moeten gaan leggen, maar meestal lopen de statues van dit bedrijf al snel  in de duizenden dollars. Check hier bijvoorbeeld een ander Batman-beeld van dezelfde makers.

Op naar maart 2022! Geen trek om de bovenstaande video te checken? Dan hebben we de onderstaande tweets voor je:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.