Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Warner Bros. stelt epische blockbuster Dune uit na floppen Tenet

Na het vermeende floppen van Tenet heeft Warner Bros. ervoor gekozen om de peperdure blockbuster Dune tien maanden uit te stellen.

Films die zijn uitgesteld, we kunnen er praktisch onze complete voorpagina mee vullen. Elke keer als een grote Hollywood-studio een blockbuster uitstelt, ontstaat er een heus domino-effect.

Elke studio is er immers gebaat bij dat er zo weinig mogelijk concurrentie is, dus men blijft elkaar zoveel mogelijk uit de weg als het om releasedata gaat.

No Time To Die: domino-effect

Dus nu bijvoorbeeld No Time To Die uitgesteld is naar april volgend jaar, zie je andere films die al voor die maand op de planning stonden ook opschuiven. Ook is de nieuwe Fast & Furious opnieuw opgeschoven.

Dune

Daar blijft het helaas niet bij, verre van zelfs. Dune, de epische science-fiction-verfilming van Sicario-regisseur Denis Vileneuve, was een van de laatste grote blockbusters die nog voor 2020 op de planning stond.

Warner Bros. was dit jaar een van de weinige grote studio’s die wél zijn films nog uit durfde te brengen. Maar na de tegenvallende resultaten van Tenet lijkt het erop dat ook Warner Bros. de conclusie heeft getrokken dat het simpelweg niet loont.

Dune verschuift namelijk van 18 december 2020 naar 1 oktober 2021. De film is een adaptatie van het gelijknamige boek van Frank Herbert. Een klassieker die meestal hoog in lijstjes met de beste science-fiction-boeken ooit staat.

Onverfilmbaar?

Tevens wordt het verhaal vaak gezien als onverfilmbaar. Maar als iemand daar wel raad mee weet dan is het wel Vileneuve, wat ons betreft een van de grootste regisseur-talenten van dit moment. Na Blade Runner 2049, Arrival en Prisoners lijkt de beste man geen slechte film te kunnen maken.

Onlangs maakten we al kennis met de eerste trailer. Daarin zagen we de absurde sterrencast al voorbij komen, met onder andere Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa, Stellan Skarsgård en Javier Bardem.

Meer projecten

Het blijft overigens niet enkel bij dit peperdure project. Warner Bros. heeft ook een tweede film in en een spin-off-serie van Dune voor HBO Max in de pijplijn zitten. Daar een releasedatum aan hangen is ondertussen echter bijna waanzin. Afwachten geblazen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Empire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Warner Bros. stelt epische blockbuster Dune uit na floppen Tenet
Sluiten