Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het geheime wapen van Netflix-killer HBO Max is jouw sterrenbeeld

HBO Max heeft nog een flinke inhaalslag te maken. Waar Disney+ tegen alle verwachtingen in Netflix in gaat halen, blijft de streamingdienst van WarnerMedia vooralsnog enorm achter. Wat doe je als nostalgische Originals zoals Friends: The Reunion en de terugkeer van Harry Potter niet genoeg zijn?

Dan probeer je jezelf met features te onderscheiden. Waar Netflix aan nieuwe toplijstjes werkt en Disney+ het op afstand samen kijken van films makkelijker maakt, duikt HBO Max in de astrologie. Nee, het is geen 1 april.

HBO Max duikt in de astrologie

Astrologie is populairder dan je denkt. NRC schreef vorig jaar nog dat vooral hoogopgeleide jonge Nederlanders zich vastklampen aan wat de sterren ze vertellen. Of, accurater: wat de stand van hemellichamen voor impact heeft op hun leven. Nee, horoscopen zijn niet enkel populair onder oude vrouwtjes.

Dat heeft HBO Max ook door. De streamingdienst, die hoogstwaarschijnlijk later dit jaar naar Nederland komt, heeft namelijk een nieuwe manier gevonden om abonnees nieuwe films en series aan te bevelen. In plaats van simpelweg algoritmes hun werk te laten doen, kunnen abonnees de zogenaamde ‘Max Horoscopes’ raadplegen.

Je sterrenbeeld zegt (niet) alles)

Het idee is simpel: je kiest je sterrenbeeld, en je krijgt vervolgens op basis daarvan films of series aanbevolen. Je sterrenbeeld zegt immers veel over wie je bent, wat je doet en wat bij je past. Althans, dat is wat HBO je wilt doen laten geloven.

Is jouw sterrenbeeld bijvoorbeeld Leeuw? Dan ben je vooral met jezelf bezig, en zijn Succession en Game of Thrones aanraders. Ben je als Waterman iets meer emotioneel afstandelijk? Dan zijn V for Vendetta en Westworld blijkbaar aanraders. Nogmaals, het is geen 1 april, dit is echt een gloednieuwe feature op een bloedserieuze streamingdienst. Wij kunnen er ook niks aan doen.

HBO Max sterrenbeeld streamingdienst Netflix
💥 (Afbeelding: HBO Max)

Quizje en marketing

Ben je niet zo van de astrologie en weet je niet eens wat je sterrenbeeld is? Ook dan heeft het marketingteam van HBO Max een oplossing. Ze hebben een korte sterrenbeeld-quiz klaar staan, die je ook kunt doen als je geen abonnee bent. Je krijgt te horen wat je sterrenbeeld is, wat je eigenschappen zijn en vervolgens komen er ook wat aanbevelingen voorbij. Uiteraard enkel bestaande uit HBO Originals. Daarnaast krijg je toegang tot een sectie met acteurs die hetzelfde sterrenbeeld als jij hebben, en de films waar ze in zitten.

Slimme marketing of totale onzin? Het antwoord is waarschijnlijk: allebei. En oh ja, sterrenbeelden of niet, Succession is een ontzettend ondergewaardeerde topserie. Gaat dat zien!

Warren Buffet laakt spreiding: 5 heilige aandelen van de meesterbelegger

HBO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.