Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Friends: The Reunion vrijdag op Nederlandse televisiezender te zien

Friends is terug! Nee, juich niet te vroeg, het is één van de weinige oude series die niet een reboot krijgt. Maar fans worden wel getrakteerd op een andere verrassing: een reünie. Die ook in Nederland gaat worden uitgezonden.

HBO Max is een gloednieuwe streamingdienst die moet zien te concurreren met Netflix en Disney+. Dat wil tot nu toe nog niet echt lukken. Gelukkig hebben de hoge piefen van WarnerMedia een handig wapenfeit: specials grote nostalgische franchises.

Friends: The Reunion

Zo kun je later dit jaar ook twee nieuwe specials rondom Harry Potter verwachten. Maar eerst is het dus tijd voor Friends: The Reunion, waarin de volledige originele cast terugkeert. Met volledige bedoelen we dan de gehele originele vriendengroep waar de sitcom om draait.

Ze blikken voor naar verluidt twee miljoen dollar per persoon nog eens terug op de razend populaire serie. Onlangs bracht HBO Max al een toffe eerste trailer uit. De releasedatum? 27 mei.

Dat riep echter ook direct vragen op: hoe gaan we in Nederland in hemelsnaam Friends: The Reunion kijken? HBO Max komt uiteindelijk naar Europa, maar daar is nu nog geen sprake van. Moeten we per se gaan wachten?

SBS 6 heeft groot nieuws

Het antwoord is gelukkig nee. Sterker nog, je hoeft niet eens eens een abonnement op een streamingdienst te hebben om de nostalgische special te gaan kijken.

SBS 6 heeft namelijk bekendgemaakt dat zij Friends: The Reunion uit gaan zenden. Geen gedoe met een VPN of piraterij, maar gewoon zappen op je eigen televisie. Inclusief Nederlandse ondertiteling.

Popcorn en rimpels

Op 27 mei komt de reünie dus op 27 mei uit. Wij moeten iets langer wachten, maar het valt reuze mee: SBS 6 zendt Friends: The Reunion vrijdagavond uit, op 28 mei dus. Zorg ervoor dat je om 20:30 klaar zit met wat popcorn, want dan begint het programma.

Overigens krijg je dan niet alleen Monica, Chandler, Phoebe, Joey, Ross en Rachel te zien, die zoals je in de onderstaande trailer ziet ook wat rimpels rijker zijn. WarnerMedia heeft ook een blik beroemdheden opengetrokken. Onder andere Justin Bieber, David Beckham, BTS en James Corden zijn ook gestrikt.

Op naar vrijdag! Check ondertussen wat volgens IMDb de 10 beste afleveringen van Friends zijn. Ben jij het met de selectie eens?

De 10 beste Friends-afleveringen (IMDb) ter voorbereiding op The Reunion

Beautify

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.