Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach pakt oude liefde op en dropt keiharde dubstep-knaller

Arjen Lubach kennen we allemaal van zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach. Toch is de presentator een stuk veelzijdiger dan je misschien denkt. Zo heeft hij ook een eigen theatershow, schreef hij een boek en heeft hij een enorme liefde voor muziek. Dat laatste werd deze week opnieuw duidelijk toen hij zijn nieuwste nummer dropte.

De aankondiging kwam via Instagram. Arjen Lubach liet in zijn Stories weten dat hij het muziek maken enorm gemist heeft. Nu Zondag met Lubach voorbij is, heeft hij weer wat tijd vrij en is achter zijn computer gedoken. Op Instagram kondigt Arjen Lubach aan dat hij een nieuwe nummer heeft gemaakt en dat deze op YouTube staat. Om het vinden makkelijker te maken, laat hij in een tweede Story weten dat het nummer Frank du Moshpit heet.

Dubstep met Frank du Mosch

Het nummer is dus vernoemd naar Frank du Mosch. Hij is journalist en presentator die ooit het Jeugdjournaal presenteerde en te zien was als presentator en verslaggever bij het NOS Journaal. Vervolgens verhuisde hij naar de radio. Eerst was Du Mosch te horen bij Radio 1 en Radio 2, later verhuisde hij naar Omroep Max en ging hij het theater in. Waarom Arjen Lubach onderstaande dubstep hit naar hem vernoemd heeft, is behalve de geinige woordspeling niet echt duidelijk.

Dit is zeker niet de eerste keer dat Arjen Lubach op de muzikale tour gaat. Zo maakte hij in Zondag met Lubach regelmatig een muzikaal uitstapje. Met zijn nummer over Thierry Baudet won hij zelfs bijna een prestigieuze prijs en ook de zomerse corona hit die Arjen Lubach maakte met MEROL scoorde goed.

Top 40 hit

Arjen Lubach stond ooit zelfs derde in de Top 40 en tweede in de Mega Top 100. Dit was in 2001 onder zijn artiestennaam Slimme Schemer. Samen met Janine Abbring maakte hij toen een parodie op het lied Stan van Eminem, genaamd Jelle. Hierin werd Syb van der Ploeg enigszins op de hak genomen, wat toen ook een rechtszaak werd. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, en waren Arjen Lubach en Janine Abbring zelfs aanwezig op het 30-jarig jubileum van De Kast. Hier zongen ze samen met Syb van der Ploeg samen het nummer.

Het nieuwe programma van Arjen Lubach

Ontzettend leuk dat hij zo nu en dan een nummer maakt, maar de meeste fans willen hem gewoon terug in een satirische nieuwsshow. Gelukkig gaat dat ook gebeuren. Onlangs maakte Arjen Lubach bekend dat hij met een nieuw programma komt. Alles wat we daar al over weten, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.