Baudet-song Arjen Lubach genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Dit jaar wordt hij voor de 28ste keer uitgereikt: de Annie M.G. Schmidt prijs. Deze onderscheiding gaat ieder jaar na het beste theaterlied. Op de lijst met eerdere winnaars vinden we onder andere Freek de Jonge, Jan Rot, Jan Beuving, Brigitte Kaandorp en nog veel meer grote namen. Een indrukwekkende lijst waar mogelijk ook Arjen Lubach aan toegevoegd gaat worden.

De meesten kennen Arjen Lubach van zijn satirische nieuwsprogramma Zondag op Lubach, maar hij doet nog veel meer. Hij is daarnaast namelijk ook schrijver, muziekproducent en cabaretier. Lubach is dan ook niet alleen te zien op televisie, maar ook op het podium. Regelmatig tourt hij door Nederland met verschillende shows.

Arjen Lubach over de ex van Thierry Baudet

In zijn show van vorig jaar, Lubach Live!, zaten ook een aantal nummers. Waaronder eentje over Thierry Baudet. In dit nummer zingt Arjen Lubach over dat hij het bed heeft gedeeld met de ex van de FvD-voorman. Het nummer, genaamd Beter in Bed, werd door fans en critici gezien als het hoogtepunt van de show. Vervolgens verscheen het nummer ook op YouTube en Spotify.

Hierdoor konden ook de niet-theatergangers genieten van Beter in Bed. Dat heeft Arjen Lubach zeker geen windeieren gelegd, want het nummer groeide in no-time uit tot een hit. Dat is inmiddels alweer meer dan een half jaar geleden, maar nu is Beter in Bed dus opnieuw in het nieuws. Met dit nummer is hij namelijk genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs.

Pittige concurrentie

Een flinke eer, want deze prijs is één van de belangrijkste cabaret awards van ons land. De concurrentie is dan ook stevig. Arjen Lubach neemt het namelijk op tegen Alex Klaasen, Brigitte Kaandorp, Mike Boddé, Kiki Schippers en Yvonne van den Eerenbeemt. Brigitte Kaandorp won de prijs al eens in 2010 en Alex Klaasen is voor het tweede jaar op rij genomineerd. Op 30 maart wordt de winnaar van dit jaar bekendgemaakt.

Nu je hier toch bent, check hieronder ook Woke van Arjen Lubach:

Lees ook: Lubach pakt opnieuw Baudet aan en dat is voer voor een flinke Twitter-discussie

Reageer op artikel:
Baudet-song Arjen Lubach genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs
Sluiten