Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 11 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Je krijgt nu stukje Tesla Cybertruck bij je McFlurry

Je kunt nu voor omgerekend 4 dollar je eigen stukje Tesla Cybertruck scoren, mits je toevallig in China bent. McDonald’s presenteert de Cyber Spoon.

Elon Musk is geen held wat deadlines betreft, en dan zeggen we het nog aardig. Wanneer de miljardair een concrete datum of jaartal aan één van zijn futuristische plannen koppelt, dan kun je daar gerust een flinke korrel zout bij nemen.

Waar blijft de Tesla Cybertruck?

Ook de Tesla Cybertruck rijdt na bijna vier jaar nog steeds niet rond. De elektrische bolide zou volgens Musk twee jaar na de onthulling in productie gaan, maar productieproblemen en een ‘radicaal redesign‘ leverden meermaals uitstel op.

elon musk, tesla, duitsland Tesla Cybertruck
Tijdens de eerste presentatie van de Cybertruck gooide hij ook al eens zijn eigen ruiten in (Afbeelding: ANP)

Afgelopen maand was het dan eindelijk zover: de eerste Tesla Cybertruck rolde van de band in Giga Texas, een fabriek van het automerk. Naar verwachting zal Tesla dit jaar nog zo’n 2000 exemplaren van de truck afleveren, maar er zijn nog steeds een hoop vraagtekens, zoals: om welke versie van de Cybertruck gaat het?

Ondertussen klagen sommige potentiële kopers zelfs dat de Tesla Cybertruck te vergaand is veranderd sinds de aankondiging.

Van Hot Wheels tot campers

Daadwerkelijke auto of niet, de marketingmachine draait op volle toeren. Tesla is een megamerk, of je er nou fan van bent of niet. De Cybertruck leeft in vele gedaantes voort, al voor de echte versie van de elektrische auto rondrijdt.

Tesla bracht bijvoorbeeld eerder dit jaar een op de Cybertruck geïnspireerd biertje uit. Ook is er een caravan met Cybertruck-design en kun je een soort LEGO-versie van de Tesla bemachtigen. En oh ja, vergeet de op afstand bestuurbare speelgoedversie van de Tesla Cybertruck niet.

McDonald’s Cyber Spoon

Aan dat lijstje kun je nu McDonald’s toevoegen. Tesla-investeerder Sawyer Merritt spotte afgelopen woensdag een opvallende samenwerking tussen de Chinese tak van de fastgoodgigant en het automerk.

Daar kun je nu namelijk tijdelijk zeer exclusieve ‘Cyber Spoons’ bemachtigen. Een op de Cybertruck gebaseerde lepel voor je McFlurry. Nee, het is geen 1 april. Zelfs Musk wist blijkbaar niet van deze actie af, want hij reageerde aanvankelijk op Twitter met “volgens mij is dit nepnieuws.”

Maar nee, it’s real! Je krijgt een lepel met de hoeken van de Cybertruck, inclusief neppe geborsteld zilveren afwerking. Er zit zelfs een speciale tube bij om ‘m in te bewaren, met ‘Powered by Tesla’ op de bovenkant.

Op de Cyber Spoon zelf staat ‘DON’T PANIC’, een verwijzing naar scifi-klassieker The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, één van de favoritete boeken van Elon Musk. Ook het bakje waarin de McFlurry zelf zit is voorzien van en Cybertruck-ontwerp.

Collector’s item

Waarschijnlijk blijft de actie beperkt tot China, waarmee het nu al een collector’s item van formaat is. Er worden namelijk slechts 50.000 exemplaren van de Cyber Spoon gemaakt. Maar ja, dan heb je in ieder geval íets van de Cybertruck. De bolide zelf blijft voorlopig nog even toekomstmuziek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.